Uitkomst onderzoek: topsportbad UT-terrein niet haalbaar

0
12
topsportbad

Enschede – Er komt geen topsport zwembad op de UT-locatie. Uit onderzoek blijkt het realiseren van een topsportbad een mooie ambitie voor de stad, maar het kost te veel. Er ontstaat een structureel tekort van ca € 550.000. Het structurele tekort is niet op te vangen noch door de gemeente Enschede noch door Universiteit Twente, gebruiker ROC van Twente of Sportaal. Tijdens een bestuurlijk overleg tussen gemeente, Universiteit Twente (UT) en ROC van Twente op 25 mei 2018 is dan ook geconcludeerd dat de ambitie om gezamenlijk een topsportbad te realiseren niet haalbaar is.

In oktober 2017 stemde de gemeenteraad in met de zwembadvisie “Waterproof Enschede 2020 – 2050”. De raad koos voor een wedstrijdbad, sportbad en warmwaterbad op de locatie Diekman, naast het bestaande buitenbad. De raad gaf daarbij het college opdracht te onderzoeken of door samen te werken met de UT een impuls gegeven kan worden aan de zwembadvisie door het realiseren van een topsportbad van 35x 25 meter op het terrein van de UT. Dit in plaats van het nieuw te bouwen wedstrijdbad (25 x21 m) op de locatie Het Diekman.

“Jammer voor alle zwemfanaten”

Demissionair sportwethouder Jurgen van Houdt: “Het is jammer voor alle zwemfanaten in onze stad, dat we geen topsportbad in Enschede kunnen realiseren. Het stimuleren van breedtesport én topsport past in onze ambitie. Een nieuw topsportbad in Enschede kan helaas niet uit binnen de opdracht die de gemeenteraad ons heeft gegeven. Ik ben blij dat we samen met de UT, ROC en Sportaal de mogelijkheden serieus hebben onderzocht, maar een gat van een half miljoen dek je niet zomaar. Wel blijven we alert op samenwerkingskansen met zowel UT als ROC.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here