André Kastelein tijdelijk lid gemeenteraad Goeree-Overflakkee

0
56
André
© Wim van Vossen Fotografie - De installatie van tijdelijk VVD raadslid Andre Kasteleijn

Gemeente Goeree-Overflakkee – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 maart 2019 is de heer André Kastelein geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor de VVD. Hij vervangt raadslid mevrouw Nynke Zwaga, die tijdelijk met ziekteverlof is.


De gemeenteraad stemde unaniem in met de toelating van de heer Kastelein tot de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee. Na het onderzoek van zijn geloofsbrieven, door een commissie van drie raadsleden, kon de toelating in stemming worden gebracht. Bij de installatie legde hij de eed af.


Een regeling in de Kieswet maakt het mogelijk voor raadsleden om tijdelijk ontslag in te dienen en voor een aaneengesloten periode van 16 weken met ziekteverlof te gaan.

André Kastelein

Het nieuwe raadslid André Kastelein woont met zijn vrouw in Goedereede. De drie kinderen, twee dochters en een zoon, zijn het huis uit. Als docent Nederlands en als schooldecaan werkt André op de Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis.


Zijn nevenfuncties zijn talrijk. Zo is André onder meer penningmeester van de Stichting Paul van Hessenfonds, voorzitter van de medezeggenschapsraad van de CSG Prins Maurits en voorzitter van de Stichting Goereese Gemeenschap. Tevens is hij trainer bij ouders van Waarde en lid van Het Koninklijk Zeeuwsch Wetenschappelijk Genootschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here