Opfriscursus rijvaardigheid voor senioren op Goeree-Overflakkee

0
24
ANWB
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Goeree-Overflakkee – Om de rijvaardigheid van senioren op te frissen, organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met de gemeente Goeree-Overflakkee een ‘Opfriscursus Rijvaardigheid’. De opfriscursus vindt plaats op dinsdag 6 november 2018 in De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk.

Nieuwe verkeersregels

Tijdens de cursus besteedt men aandacht aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen tijdens de theorieronde volop de aandacht. Ook nemen specialisten een ogen- en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u bovendien, in uw eigen auto of brommobiel, een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten.

Ritverslag

Na afloop krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de, vaak ongemerkt, ingeslopen fouten in uw rijgedrag kunt voorkomen. Aan het einde van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname en een naslagwerk zodat u de theorie nog eens kunt nalezen, evenals de adviezen die u meekreeg van uw persoonlijke ritbegeleider. Deze rijtest is géén examen en niet verplicht. De cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Deelnemen

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of voor de middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. Iedereen vanaf 65 jaar, die zelf auto rijdt, in het bezit is van een geldig rijbewijs en woont in de gemeente Goeree-Overflakkee kan, geheel vrijwillig, meedoen aan de cursus. De eigen bijdrage is € 15,00 per cursist. Gezien de verwachtte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk donderdag 1 november aanmelden via het e-mailadres werkgroepsenioren@kpnmail.nl. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via: 0184 68 53 17. Vermeld hierbij uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. U ontvangt na aanmelding een bevestigingsbrief.

Vragen

Heeft u vragen over de opfriscursus? Neem dan contact op met mevrouw L. de Jong via telefoonnummer 0184 68 53 17.
Maak een punt van nul verkeersslachtoffers
De cursus wordt voor het grootste gedeelte gesubsidieerd door de overheid, zij dragen € 50,00 per cursist bij. Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV Z-H) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here