Inwonersavond in het Wierickehuis Nieuwerbrug goed bezocht

in het Wierickehuis

Bodegraven-Reeuwijk – Een volle bak in het Wierickehuis tijdens de inwonersavond op 11 juli. Ruim honderd Nieuwerbruggers kwamen het Basisplan bekijken voor de herinrichting van de Graaf Florisweg, Bruggemeesterstraat, Hoge Rijndijk en de Korte Waarder.

Samen met WIN

Het Basisplan, opgesteld samen met het WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug) gaat uit van het behoud van de karakteristieken van Nieuwerbrug: bijvoorbeeld klinkers gebruiken in plaats van asfalt, ontmoedigen van doorgaand verkeer: wegversmallingen maken van stevige hagen en een opknapbeurt van de openbare ruimte waaronder de herinrichting van het plein voor het Wierickehuis.

De bewoners werden uitgedaagd om hun visie, commentaar en suggesties op het Basisplan te geven. Zij zijn natuurlijk als geen ander op de hoogte van de situatie in de genoemde straten.

Aangepast plan volgt

Na de presentatie bekeken zij de tekeningen en impressies van de nieuwe inrichting. Na afloop van de bijeenkomst kon iedereen op een reactieformulier zijn of haar opmerkingen, suggesties en vragen aan de gemeente meegeven. Met al deze informatie gaan wij de komende tijd aan de slag en in het najaar komt hieruit een aangepast Basisplan.

 

Presentatie terugkijken?

Op de website van WIN www.dorpenwijk.nl/nieuwerbrug/ kunt u de hele presentatie van de inwonersavond nog eens nalezen. Hier vindt u ook sfeerimpressies en concept-tekeningen van de voorgestelde herinrichting.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam