Jongens B-team O.Z.V. houdt hoofd trots boven water

O.Z.V.
Wethouder Walther Kok feliciteert de waterpolokampioenen. Foto Alex de Kuijper

Oudewater – De jeugdige waterpoloërs van de waterpolo- en zwemvereniging O.Z.V. schreven onlangs historie door de titel in de wacht te slepen. Voor sportwethouder Walther Kok voldoende reden om in het stadhuis zijn felicitaties over te brengen aan de kampioenen.

kleine vereniging

Het valt niet mee voor een relatief kleine vereniging als O.Z.V. om tot excellente prestaties te komen. Soms is het namelijk geen sinecure om teams te formeren. Dat geldt zeker voor jongens B. Met als gevolg dat de onderlinge leeftijden – en dus de fysieke kracht – flink kunnen verschillen.

Feliciteerde

Vanzelfsprekend feliciteerde sportwethouder Walther Kok het team en de begeleiders met het behaalde kampioenschap. Maar hij had oog voor de omstandigheden waaronder dit tot stand kwam. Dat gaf volgens de wethouder nog meer glans aan de geleverde prestaties: ,,Door keihard te trainen hebben jullie flink geïnvesteerd in jezelf en het team. In de wintermaanden wijken jullie voor trainingen en thuiswedstrijden uit naar Harmelen. Dat vraagt ook van jullie ouders flinke opofferingen om steeds maar klaar te staan om heen en weer te rijden. Kortom, dit is een collectieve prestatie: van spelers, ouders, trainer en vrijwilligers van de vereniging.’’

Gemeentebestuur

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om sportdeelname bij de jeugd te stimuleren. Zo organiseerde de gemeente in 2017 voor de eerste keer een jeugdsportverkiezing. Een evenement dat aan het einde van ieder jaar op de kalender staat en moet uitgroeien tot een traditie. Tussentijds besteedt de gemeente ook aandacht aan sporters die tot opmerkelijke prestaties komen, zoals nu bij jongens B van O.Z.V.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam