Zevenhuizenaar Michel Barbier ontvangt Kruis van Verdienste

0
66
kruis van verdienste
Wethouder Daan de Haas en adjudant Michel Barbier. Foto: ┬ęGemeente Zuidplas

Zevenhuizen – Op maandag 2 juli 2018 vond op de Koning Willem III-kazerne in Apeldoorn de decoratie plaats van veertien militairen van de Koninklijke Marechaussee. Onder hen bevond zich adjudant M.A. (Michel) Barbier, inwoner van Zevenhuizen, die de militaire onderscheiding Kruis van Verdienste ontving.

Voor het eerst in 65 jaar werd deze dapperheidsonderscheiding uitgereikt aan medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Namens het college van de gemeente Zuidplas was wethouder Daan de Haas aanwezig bij de uitreikingsceremonie.

Onderscheiding voor dapper gedrag

Het Kruis van Verdienste wordt door het Koninklijk Huis toegekend aan Nederlanders, Nederlandse onderdanen of vreemdelingen, die zich in verband met vijandelijke actie door moedig en beleidvol optreden hebben onderscheiden en daarmede het belang van het Koninkrijk hebben gediend. Vaak is dapper gedrag pas zichtbaar in een onverwachte, levensbedreigende situatie, waarin iemand boven zichzelf en anderen uitstijgt. Een persoon krijgt een dapperheidsonderscheiding dan ook op basis van handelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here