Eerste nieuwe damwand langs het Damsterdiep in Appingedam

damwand
Wethouder Martien van Bostelen drukt samen met mevrouw J. Moesker (bewoonster) en de heer D. Hollinga (dagelijks bestuurslid Waterschap Noorderzijlvest) de eerste damwandplank de grond in.

Appingedam – Op 15 maart 2018 is de eerste nieuwe stalen damwand geplaatst langs het Damsterdiep door wethouder Martien van Bostelen. Hiermee start de uitvoering van het aanbrengen van nieuwe walbeschoeiing langs het Damsterdiep in Appingedam.

Geen lasten voor bewoners 

Wethouder Martien van Bostelen: “Ik ben blij dat de realisatie van de damwanden nu van start gaat. Na jaren discussie is het zover. Gelukkig zijn de lasten niet voor de bewoners. Zij kunnen vanaf nu zonder zorgen genieten van het wonen aan het pittoreske Damsterdiep.”

Wethouder Martien van Bostelen, mevrouw J. Moesker (bewoonster) en de heer D. Hollinga (dagelijks bestuurslid Waterschap Noorderzijlvest) zijn blij dat de vernieuwing van de beschoeiing.

Nieuwe walbeschoeiing

Langs het Damsterdiep bij de Solwerderstraat  in Appingedam komt over een lengte van 200 meter nieuwe walbeschoeiing. Het wordt uitgevoerd door het plaatsen van stalen damwanden met een betonnen deksloof.

De totale kosten bedragen 1,45 miljoen euro. Bijna 1 miljoen euro hiervan komt ten laste van de gemeente. Het overige deel is voor rekening van het waterschap Noorderzijlvest. Het werk wordt in het voorjaar van 2018 uitgevoerd door aannemer De Boer & De Groot.

De bewoners

Lange tijd maakten de bewoners langs dit deel van het Damsterdiep zich zorgen over de snel  teruglopende kwaliteit van de aanwezige houten beschoeiing. Zij zouden wellicht moeten staan voor de kosten van de nieuwe beschoeiing. Ruim een jaar geleden is overeengekomen dat het waterschap in de toekomst verantwoordelijk is voor het groot onderhoud en het beheer.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam