Exposite Mooi Westerkwartier van Jan Hazenberg in gemeentehuis Leek

Hazenberg
Jan Hazenberg bij zijn schilderij van de kerk van Tolbert - © gemeente Leek

Leek – Tot en met juli 2018 hangen in de hal van het gemeentehuis van Leek schilderijen van Jan Hazenberg uit Tolbert, onder de titel “Mooi Westerkwartier (en omstreken)”.

Jan Hazenberg

Nadat Jan Hazenberg stopte als veehouder op de boerderij De Holm 16 in Tolbert, zocht hij een nieuwe uitdaging. Door veelvuldig museumbezoek, was zijn interesse voor schilderijen gewekt. Zijn eerste lessen in tekenen en schilderen volgde hij bij de Teken- en Schildergroep Roden.

Waarhuis in Aduarderzijl – © gemeente Leek

Thema is het Groninger land

Zijn onderwerpen vindt Jan Hazenberg als hij onderweg is, kriskras door het Groninger land. Hij wordt geraakt door de weidsheid van het landschap, de lage horizon, de prachtige luchten en wolkenpartijen en het steeds veranderende licht. Gewapend met zijn camera legt hij landschappen, gebouwen, opvallende elementen of dieren vast. Door dingen toe te voegen of weg te laten ontstaat in zijn thuisatelier een schilderij met een eigen interpretatie van het onderwerp. Hazenberg werkt figuratief en gebruikt olieverf, omdat de kleuren mooier en dieper zijn. Ook is werken met olieverf een langzaam proces en dat past bij deze amateurschilder.

Herindeling aanzet expositie

Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling heeft hij een selectie gemaakt van schilderijen over het Westerkwartier, met enkele uitstapjes net over de toekomstige gemeentegrens. De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur (vrijdags tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 17.30 tot 19.00 uur.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam