Heiko Harm Edens geëerd met eigen bank langs route Avondvierdaagse

pixel2013 / Pixabay

Hoogezand-Sappermeer – Op zaterdag 26 mei 2018 om 13.00 uur neemt wethouder Peter Verschuren de ‘Heiko Harm Edens Bank’ officieel in gebruik. De naam van de bank is een postuum eerbetoon aan de op 22 februari 2017 overleden heer Heiko Harm Edens.  Hij was ruim 40 jaar betrokken bij de organisatie van de Avondvierdaagse Hoogezand-Sappemeer.

Heiko Harm Edens

De heer Heiko Harm Edens is vanaf 1975 tot 2016 in diverse functies actief geweest bij de organisatie van het jaarlijkse wandelevenement. Eerst was hij, als afgevaardigde van zijn “eigen” wandelvereniging ‘De Stappers’, lid van de Avondvierdaagse Commissie. In 1997 dreigde de Avondvierdaagse niet door te gaan vanwege een bestuurscrisis in deze commissie. Toen heeft hij samen met een aantal anderen de ‘Stichting Avondvierdaagse Hoogezand-Sappemeer’ opgericht. Als secretaris van de stichting was hij de grote regelaar en organisator van de hele logistiek achter het evenement. Vanaf 2011 tot 2016 was hij als voorzitter van het stichtingsbestuur verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en de promotie van het evenement.

Nooit officieel bedankt

Bij leven is de heer Edens nooit officieel bedankt voor zijn jarenlange bijdrage aan het wandelevenement. De gemeente heeft op verzoek van het huidige bestuur van de ‘Stichting Avondvierdaagse Hoogezand-Sappemeer’ besloten bij uitzondering mee te werken aan een postuum eerbetoon. Het feit dat hij ruim 40 jaar betrokken was bij de organisatie en dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de “doorstart” in 1997, waren de doorslaggevende argumenten voor dat besluit. Bij de officiële ingebruikname zullen naast de weduwe van de heer Edens en andere familieleden, ook vertegenwoordigers van de ‘Stichting Avondvierdaagse Hoogezand-Sappemeer’ aanwezig zijn.

De bank

De naar de heer H.H.  Edens vernoemde bank staat tegenover de ingang van het Kielzog. Op de plek waar jaarlijks de deelnemers die avondvierdaagse hebben voltooid, zich presenteren aan het gemeentebestuur. De eerste keer is op vrijdagavond 1 juni 2018. De Avondvierdaagse is dit jaar voor de 74ste keer georganiseerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam