Minister Slob op bezoek bij nieuwe kindcentrum

Loppersum – Vandaag bracht Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) een werkbezoek aan het kindcentrum, dat momenteel in Loppersum gebouwd wordt. De minister sprak met wethouder Bé Schollema, vertegenwoordigers van de scholen en kinderopvang Kids2b en met enkele ouders. Het gesprek ging onder andere over de totstandkoming van het gebouw en over het belang van een goede onderlinge samenwerking hierbij.

Minister Slob: “Complimenten aan de gemeente Loppersum voor de wijze waarop dit kindcentrum wordt gerealiseerd. De aanleiding voor de nieuwbouw is niet fijn. Maar het is wel goed om te zien dat er straks een prachtig gebouw staat dat niet alleen aardbevingsbestendig is, maar ook energieneutraal en gericht op de toekomst. Een veilige plek voor kinderen.”

Wethouder Bé Schollema: “Ik ben er trots op dat we dit kindcentrum met elkaar hebben laten ontstaan. Vanaf het begin dachten alle partijen mee over het kindcentrum: wat moet er komen, wat zijn de kansen, wat willen de scholen, ouders, betrokken partijen. Het is gelukt om met elkaar een integraal plan te maken. En om kansen te verzilveren. Want doordat we de scholen in onze gemeente moesten versterken, ontstond er ruimte om samen te kijken hoe we opvang en onderwijs onder een dak konden krijgen. En hoe we hier een duurzaam en flexibel gebouw van kunnen maken.”

Het kindcentrum wordt in de eerste helft van dit jaar opgeleverd. Straks is hier opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar. Het gebouw is dan klaar voor de toekomst:

aardbevingsbestendig, geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven en het duurzame gebouw voldoet aan de eisen van een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG).

Het kindcentrum wordt de nieuwe plek van OBS Prinses Beatrix, CBS Roemte en de kinderopvang Kids2b. De beide scholen krijgen elk een eigen kant van het gebouw en houden daarmee hun eigen identiteit. De scholen hebben samen afspraken gemaakt over de verdeling van de lokalen. Er worden aparte clusters van vier lokalen gemaakt rond een eigen leerplein. De clusters zijn flexibel en liggen rond het centrale hart van het gebouw, waar ook kinderopvang Kids2b een plek krijgt.

Minister Slob op bezoek bij nieuwe kindcentrum

De realisatie van het kindcentrum is onderdeel van het scholenprogramma, waarbinnen onder regie van Nationaal Coördinator Groningen alle scholen in het aardbevingsgebied aardbevingsbestendig en toekomstbestendig worden gemaakt. Meer informatie over de kindcentra staat op www.loppersumversterkt.nl/scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert - Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij...

Stikstof bedreiging voor ecosysteem duinen

Juist nu genieten we van de natuur, ook van de Nederlandse duinen. En dat willen we blijven doen. Het is daarom...

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...