Overlijden van burgemeester Pieter Smit uit Oldambt

burgemeester Pieter Smit
burgemeester Pieter Smit

Oldambt – Gistermiddag kwam het vreselijke bericht dat burgemeester Pieter Smit aan een hartstilstand is overleden. Hij is slechts 54 jaar geworden. loco burgemeester Laura Broekhuizen gaf naar aanleiding hiervan een persconferentie.

Door loco burgemeester Laura Broekhuizen
Namens het college van Oldambt

Beste mensen, vanmiddag hebben we het vreselijke bericht gehoord dat onze burgemeester Pieter Smit aan een hartstilstand is overleden. Hij is slechts 54 jaar geworden.

Wij zijn een burgervader verloren, een alom geliefd man. Maar de familie…  is hun man en vader kwijt.
Zo onverwacht. Zo oneerlijk. We leven intens mee met Carla, René en Jeroen.

Wij verliezen vandaag allemaal onze Pieter, onze burgemeester, onze voorzitter, onze collega.

Onze Pieter die er altijd was. Of het nu bij de RUN was, bij een concert of gewoon op straat. Pieter was altijd benaderbaar, voor iedereen. Soms met een grapje, of een serieus gesprek. Voor iedereen die hem nodig had.

Kijk maar naar de sociale media, naar alle reacties, dan zie je hoe geliefd hij was en hoe iedereen meeleeft. Dank voor alle steun via die weg.

Voor mij is Pieter de collega met wie ik intens heb samengewerkt, waarmee ik ruzie heb gemaakt, maar ook de eerste die ik belde met een vraag of probleem.

Pieter heeft zich met hart en ziel ingezet voor Oldambt. Voor ons. Hij was reuze trots op zijn inwoners en zijn medewerkers.

Zijn overlijden is zo heftig en zo onverwacht, dat u begrijpt dat er heel veel geregeld moet worden. In eerste plaats in contact met de familie. Maar ook daar buiten. Voor iedereen die hem lief had, op wat voor manier dan ook, zoeken we naar een passende manier om samen te kunnen rouwen. U hoort daar later meer over.

We horen via onze sociale media ook van mensen die graag bloemen willen brengen. Dat kunt u doen bij het gemeentehuis, dan zorgen wij voor een passende plek.

Pieter heeft zich met hart en ziel ingezet voor Oldambt. Hij was reuze trots op ons.

En wij zijn ongelooflijk trots op hem.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam