TDC Oldambt plaatst 200 mensen op betaald werk

betaald

Oldambt – Het TDC (Trainings- en Diagnosecentrum) Oldambt heeft een goed halfjaar achter de rug. Uit de voorlopige cijfers over de maanden januari tot juli 2018 blijkt dat er vanuit het TDC in Winschoten 198 werkzoekenden naar betaald werk zijn begeleid. Hiervan zijn 60 personen jonger dan 27 jaar.

TDC Oldambt

De meeste werkzoekenden zijn geplaatst in de zorg en in de industrie en techniek. Ongeveer de helft van alle plaatsingen op regulier werk vond in deze twee branches plaats. Behalve plaatsingen op regulier betaalde banen zijn er ruim 100 mensen op een werkervaringsplaats geplaatst. Deze plaatsen zijn bedoeld om mensen ervaring op te laten doen, waardoor het vinden van een baan gemakkelijker wordt. Verantwoordelijk wethouder Erich Wünker: “Het vinden van een betaalde baan is in onze regio een hele klus. Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt. Het hoge aantal plaatsingen heeft mij dan ook positief verrast. Ons TDC doet het bijzonder goed en daar ben ik trots op.”

De beste score

In de regio Oost-Groningen zijn vijf TDC’s. Via deze centra zijn in het eerste halfjaar van 2018 in totaal 475 werkzoekenden aan een baan geholpen en ruim 200 personen toegeleid naar een werkervaringsplaats. Het TDC Oldambt neemt van alle plaatsingen ruim 40% voor haar rekening en scoort daarmee van de vijf TDC’s in Oost-Groningen het beste.

Afeer

Het TDC Oldambt is per 1 juli ondergebracht in de nieuwe uitvoeringsorganisatie Afeer. Hierin werken de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Synergon samen op het gebied van toeleiding naar werk en de sociale werkvoorziening.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam