Home Regio Heerenveen De Fryske Marren doet mee aan de Afvalestafette

De Fryske Marren doet mee aan de Afvalestafette

Fryske Marren – Op woensdag 4 maart ging in gemeente De Fryske Marren de Afvalestafette van start. Een keten van ondernemingen die de handen uit de mouwen steekt om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Het eerste bedrijf dat met de prikstok en vuilniszak op pad gaat om een geselecteerd gebied schoon te maken is Doppio uit Joure. Zij geven het Afvalestafette-pakket, met daarin hulpstukken voor een goede opschoonactie, vervolgens binnen enkele dagen door aan een andere onderneming.

Afvalestafette Fryske Marren

De aftrap van de Afvalestafette startte met een dagopening, waarbij het activatieteam langs enkele supermarkten en horecaondernemingen ging in Lemmer, Balk en Echtenerbrug. Hierna vond een lunch-opruimwandeling plaats in Joure door wethouder Irona Groeneveld, de Rommel Rinners uit Joure en gemeenteambtenaren. In de middag werd het doorgeefpakket overhandigd aan de volgende deelnemer: Doppio uit Joure.

Supporter van schoon!

Wethouder Irona Groeneveld is er trots op dat bedrijven en de Rommel Rinners uit De Fryske Marren zich hard maken voor een schone omgeving. Wethouder Groeneveld: ‘We zijn allemaal verantwoordelijk voor een zwerfafvalvrije buitenruimte en ik vind het mooi om te zien hoe de Rommel Rinners en het bedrijfsleven hierin het goede voorbeeld geven. Daarnaast bevat het samen opruimen ook een sociaal element: er is tijd voor een praatje, mensen leren elkaar (beter) kennen en er is een sterk gevoel van saamhorigheid. Ik hoop dan ook dat (nog meer) inwoners hun gebied vastleggen. Ik heb inmiddels ook een gebied op de kaart geselecteerd. Samen maken en houden we het hier netjes in de gemeente. Wilt u ook een gebied opgeven en selecteren dat u wilt schoonmaken en houden? Aanmelden kan via www.supportervanschoon.nl/friesland.

100% Zwerfafvalvrij Friesland

Doel van de Afvalestafette is om iedereen te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van de omgeving. De actie is dan ook onderdeel van 100% Zwerfafvalvrij Friesland, de aanpak die in samenwerking met de Friese gemeenten, Circulair Friesland, Omrin, de Friese Milieu Federatie en Nederland Schoon wordt uitgevoerd.

Himmelwike

Tijdens de Himmelwike, de week van 16 tot en met 21 maart, volgen meer (schoonmaak)acties rondom 100% Zwerfafvalvrij Friesland. In deze week worden leerlingen bewust gemaakt van zwerfafval en ruimen zij zwerfafval op. Ook organiseren meerdere dorpen en dorpsbelangen schoonmaakacties in de buurt. De Rommel Rinners uit Joure houden daarnaast nog een peuken-actiedag op zaterdag 21 maart. Zo zorgen we samen voor meer impact rondom zwerfafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Week van de Groene Tuin in Dordrecht

Dordrecht - Van 7 april tot en met Tweede Paasdag (13 april) is de Week van de Groene Tuin. Het is...

Nederzettingen uit IJzer- en Bronstijd gevonden in Houten

Houten - De gemeente Houten wil in Houten Zuid, ten zuiden van de warmtekrachtcentrale aan de Raaigras, woningen bouwen. Dit terrein...

Ondanks waarschuwingen en corona toch 5G in Nederland

Binnenland - Nu iedereen afgeleid is vanwege de coronacrisis, komen er berichten van verontruste mensen die antennes voor 5G geplaatst zien...

Pasen: digitaal paaseitjes zoeken op website Tiel Beweegt

Tiel - Ook met Pasen is het heel belangrijk om thuis te blijven. Maar hoe doen we dat dan met paaseitjes...

Reactie Grapperhaus en Bruls op naleving corona maatregelen

Nederland - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls kijken samen terug op een relatief rustig verlopen weekend....