Tumult en veel muziek op eerste dag Dickens festijn in Lemmer

Dickens
Dickens festijn in Lemmer - Foto: © Lemster Dickens Festijn

Lemmer – Gisteren, op zaterdag 14 december, kwamen meer dan 9000 bezoekers af op de eerste dag van het Lemster Dickens Festijn 2019! De vierde editie van dit sfeervolle evenement staat in het teken van ‘stoom’. Bezoekers kunnen in een trammetje stappen, genieten van Dickens personages die tumult veroorzaken, luisteren naar een divers aanbod van live muziek en verrast worden in het sprookjesbos of Ghost Alley. De winterfair met ca. 45 kramen is dit jaar verplaatst en vormt een gezellige markt rondom de Lemster Tour. Hoewel de wind flink waaide, kon toch alles gewoon doorgaan. Alleen de vuurwerkshow moest worden afgelast.

Opening tramstation en optreden Alice Springs

Op het programma stond onder andere de ‘opening’ van de nieuwe tramlijn, met voor- en tegenstanders die tumult veroorzaakten. Een grappige act die veel publiek trok op de eerste Dickensdag 2019 in Lemmer. Daarnaast zorgden de Stronttontsjerinners, een nieuwe act, voor veel poep- en plashumor onder het publiek.

Beleving Dickens festijn

Een bezoeker: ‘Er is zoveel te zien en te doen dat één dag eigenlijk niet genoeg is. Misschien kom ik morgen nog terug, want ik heb alweer de brandweeract gemist! En ik heb ook nog niet echt bij het musicalpodium kunnen kijken.’ De muzikale publieksfavoriet was het optreden Alice Springs op het pubplein Schulpen Inn.  Op diverse podia op de route traden koren, bands en solisten op. Zo kon men luisteren naar Lord Alberto, The Jackets en Band of brothers.

Dickens festijn in Lemmer – Foto: © Lemster Dickens Festijn

Winnaars Dickens loterij en kleurplatenwedstrijd

Bij de Dickens School werd om 17:00 uur de winnaars bekend gemaakt van de Dickens kleurplatenactie. In totaal werden negen prijzen uitgereikt waaronder een mooie treintje en stelten die met veel enthousiasme werd ontvangen. Ook werden de winnaars onder de vrienden van Dickens bekend gemaakt via Facebook. De hoofdprijs is een driedaagse trip naar Maastricht gesponsord door Travel-Point reizen en diverse cadeaubonnen van ’t Anker en Hotel-Restaurant Tjongervallei.

Programma zondag 15 dec. 2019

De organisatie is tevreden over het verloop van de eerste dag en verwacht morgen, 15 dec. 2019, eenzelfde aantal bezoekers op het Lemster Dickens Festijn.

  • Entree vanaf 14:00 uur tot 19:00 uur.
  • Openingshandeling van de nieuwe tramlijn 15:00 / 16:30 / 18:00 uur – Tram Tumult podium

Parkeren en bereikbaarheid

Kom je met de auto naar het Lemster Dickens Festijn, volg dan borden naar de parkeerterreinen en maak gebruik van de pendeldienst. Lees meer over het programma, de muziek en acts op www.lemsterdickensfestijn.nl

Dickens festijn in Lemmer – Foto: © Lemster Dickens Festijn

Van en door vrijwilligers

Het Lemster Dickens Festijn wordt georganiseerd door vrijwilligers. Tijdens het festijn doen zo’n 450 acteurs mee in meer dan 35 acts. Ruim 50 figuranten lopen rond, 15 ambachtslieden houden zich bezig met ambachten uit de 19de eeuw. Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 40 muzikale acts te beluisteren. Het totaal aantal muzikanten en zangers/zangeressen komt hiermee op ruim 750 personen. Daarnaast zijn er nog eens zo’n 250 vrijwilligers voorafgaand en tijdens het weekend actief betrokken bij de organisatie van het festijn.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam