Verbazing na vondst gezin in schuilkelder Ruinerwold

Een schuilkelder - Foto: Afbeelding van Michael Gaida via Pixabay

Ruinerwold – In Drenthe, maar ook in de rest van Nederland, is met verbazing gereageerd op de ontdekking van een compleet gezin dat al jaren in een schuilkelder leefde. Zij waren ondergedoken om het einde der tijden te overleven.

Schuilkelder in boerderij

De schuilkelder zat verborgen in een boerderij in het Drentse plaatsje. De boerderij lag ver van de weg en verscholen achter bomen en andere begroeiing. Buren die op enige afstaand wonen, wisten niet beter dan dat er een man alleen woonde die zeer op zichzelf was. Alle ramen waren dichtgemaakt. De politie trof de schuilkelder aan achter een kast.

Ontdekt door een biertje

Het gezin, dat bestaat uit een vader en 3 kinderen in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, werd ontdekt doordat de 25 jarige zoon ontsnapt was om bij een kroeg een biertje te drinken. Nadat de kroegbaas met de onverzorgde jongen in gesprek raakte, bleek dat de jongeman al 9 jaar niet meer buiten was geweest en verrast was dat er nog meer mensen op de wereld waren. De kroegbaas schakelde hierna de politie in, die op onderzoek uitging.

Schuilkelder voor angst einde wereld

Bij het aantreffen van het gezin bleek dat deze wereldvreemd waren geworden. De vader lag op bed, vermoedelijk omdat hij ooit een herseninfarct had gehad. Met een groentetuin en een geit bleef het gezin in het eigen onderhoud te kunnen voorzien. De angst voor het einde van de wereld had de vader waarschijnlijk aangezet tot het drastische besluit, zich geheel van de wereld terug te trekken.

Verblijf moeder onbekend

Waar de moeder van het gezin is en of zij nog leeft is nog onbekend. De politie onderzoekt in ieder geval nog of zij niet ergens op het terrein begraven ligt. De kinderen zijn inmiddels ondergebracht in een vakantiewoning. De vader is aangehouden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam