Wervelend Vraagelkaarcafe markeert start Ooststellingwerf

0
14
Vraagelkaarcafe
Fotografie: Vraagelkaar

Ooststellingwerf – Op 9 januari konden inwoners van Ooststellingwerf voor het eerst deelnemen aan een Vraagelkaarcafe. Ze konden kiezen uit bijzondere workshops en genieten van een heerlijke high tea. De middag werd afgesloten door een dans onder leiding van 8-voudig danskampioen Hans van der Hilst. Veel deelnemers gingen met een afspraak naar huis. Om samen te zwemmen, een filosofiegroep te vormen, een spelletje te spelen, naar het theater te gaan of om een stuk te fietsen. 

De Friese oprichter van Vraagelkaar.nl is blij. ‘Het is zo bijzonder om te merken dat mensen het fijn vinden om samen iets te ondernemen. En dat als je altijd al hebt willen zwemmen, maar je weet niet met wie, dat je zo iemand kunt vinden. Vraagelkaar is er voor iedereen. Zo kun je vriendschap ervaren en samen leuke dingen ondernemen. Of je nu 20 bent of 85.’ 

Vraagelkaarcafe

De meeste deelnemers wisten niet wat ze konden verwachten en waren blij verrast toen ze de raadszaal in kwamen. Deze was omgetoverd tot een kleurrijk geheel. Bloemen, tafelkleden, vlaggetjes markeerden de sprankjes geluk die Vraagelkaar verspreidt. Tijdens de inspiratieworkshop onder leiding van Turkstra gaven vrijwel alle deelnemers gaven aan wat ze leuk vinden om te doen: een hond uitlaten voor iemand, een leesgroepje starten, iemand vervoer bieden als dat een keer nodig is. Er werden al snel contactgegevens uitgewisseld om samen iets te ondernemen. 

Tijdens de zes verschillende workshops genoten deelnemers van een heerlijke high tea. De filosofie workshop werd zelfs zo gewaardeerd dat er spontaan een groep werd opgestart. In het Verwencafé kregen deelnemers een heerlijke massage of een manicure. Na afloop van de yoga kwamen deelnemers ontspannen terug. Tijdens de dansworkshop klonk gelach en zwierden de deelnemers twee aan twee langs de tafels van de raad. Enthousiast verlieten de laatste deelnemers de zaal toen het donker al was ingevallen. 

Voor inwoners die ook een keer willen deelnemen aan activiteiten of iets leuks willen ondernemen met een buurtgenoot, zoals wandelen, theaterbezoek, een kaartje leggen of een kopje koffie drinken samen; aanmelden kan gratis op www.vraagelkaar.nl of via bellen naar: 088 – 7878901.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here