Hilversum Alive kan doorgaan met hulp Stadsfonds en extra subsidie

Pexels / Pixabay

Hilversum – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdag besloten alsnog een extra financiële impuls van 15.000 euro aan de stichting Hilversum Alive toe te kennen.  Hiermee komt de gemeentelijke subsidie op een totaalbedrag van 30.000 euro.

Hilversum Alive kan verder

Het Stadsfonds Hilversum heeft hiertoe aangedrongen bij het college. Samen met de bijdrage van het Stadsfonds Hilversum is dat voldoende voor de Stichting om verder te gaan met de voorbereidingen van het evenement.

Nieuwe aanpak Stichting Hilversum Alive

De stichting wil het dit jaar anders aanpakken. “Geen programmering door individuele horeca exploitanten, maar een overall programmering en verantwoordelijkheid door de stichting zelf. Programmering wordt hierdoor beter en thematisch op elkaar afgestemd, zodat er voor alle leeftijden meer te beleven is”, aldus wethouder Wimar Jaeger, portefeuillehouder economie en cultuur.

Minder kosten op langere termijn

De organisatie van de EHBO, vergunningen en beveiliging is in de nieuwe aanpak ook beter gecoördineerd. Gemeente Hilversum staat achter deze nieuwe aanpak en hoopt dat dit op langere termijn niet alleen minder kosten, maar vooral meer gezamenlijkheid onder horecaondernemers oplevert.

Zelfredzaam vermogen

Hilversum Alive is een evenement dat al vele edities kent. Zo ook wat betreft de subsidiëring van dit meerdaagse festijn. Gemeente Hilversum is en blijft van mening dat evenementen als Hilversum Alive niet alleen met subsidies worden ondersteund, maar vooral ook door ondernemers die er economisch baat bij hebben,

Het college van Hilversum roept dan ook alle horecaondernemers op om gezamenlijk financieel bij te dragen aan het evenement en dit niet alleen aan de initiatiefnemers over te laten. De nieuwe aanpak biedt kansen om eensgezindheid en bereidwilligheid te tonen als ondernemers, zodat Hilversum Alive ook de aankomende jaren doorgang kan blijven vinden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam