Prinses Beatrix bij laatste reünie Genootschap Engelandvaarders

Beatrix, jubileumconcert, prinses
© RVD - Jeroen van der Meyde

Hilversum – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is op woensdagmiddag 29 augustus aanwezig bij de laatste reünie van de Stichting Genootschap Engelandvaarders op Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum.

Engelandvaarders

‘Engelandvaarder’ is de erenaam voor alle mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet gebied wisten te ontsnappen met de bedoeling zich in Engeland bij de geallieerde strijdkrachten aan te sluiten. Het genootschap werd in 1969 opgericht met als doel het contact tussen de Engelandvaarders te bewaren. Sindsdien organiseerde het genootschap jaarlijks een reünie voor Engelandvaarders uit binnen- en buitenland.

Geschiedenis

Tijdens deze laatste reünie spreekt Prinses Beatrix met de aanwezige Engelandvaarders, hun echtgenotes en enkele weduwen van Engelandvaarders. Daarnaast spreekt ze met genodigde vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk, het Oorlogsmuseum Overloon en de Oorlogsgravenstichting. Deze instanties zijn van belang voor het bewaren van de geschiedenis en het doorgeven van de verhalen van de Engelandvaarders.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam