Opening Zomerexpositie Binnenmaas

Zomerexpositie
Ineke Mink

Binnenmaas – Deze zomer vindt in het gemeentehuis van Binnenmaas een bijzondere zomerexpositie plaats. Maar liefst 22 exposanten, amateurs en professionals uit de hele Hoeksche waard, hebben gereageerd op een oproep in Het Kompas eerder dit jaar. Zij laten vanaf 29 juni tot en met 31 augustus 2018 in het gemeentehuis hun zeer uiteenlopende werken zien. Een aantal van hen heeft zich daarbij laten inspireren door het thema ‘Binnenmaas’.

 

De exposanten zijn: Sandra Lievaart, Arie van Wijngaarden, Nel Spaan, Francien van Kranendonk, Boukje Sihan, Ginny Bekker, Petra Kleinendorst, Marianne Yvonne Neijhuis, Nicolien Fiere, Cees Korpershoek, Marjo den Dulk, Tiny Sissing, Anne Mie de Leeuw, Rien Olijslagers, Aukje Vader, Kees Plomp, Els van Saanen, Ineke Mink, Jos Gielen, Hans Plooij, Conny Pols en Mark Pot. Hoewel alle exposanten uniek zijn, willen we er toch twee uitlichten.

Ineke Mink heeft enige jaren geleden al in het gemeentehuis geëxposeerd met schilderscollectief Primair. In de jaren daarna is zij enorm gegroeid in haar werk, dat zich het beste laat omschrijven als abstract met figuratieve elementen. Steeds is herkenbaar wat het onderwerp van het werk is, maar door de vlakverdeling en het kleurgebruik worden haar schilderijen ook in abstracte zin interessant.

 

Ginny Bekker is onlangs afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B). Op deze expositie toont zij naast een schilderij op groot formaat met als titel Spiegeling I, een tweetal kleine werkjes: Spiegeling II en III. In deze tekeningen speelt niet alleen de afbeelding van takken in water een rol, maar ook de schaduw van deze tekening op transparant materiaal op de ondergrond. Dit levert een fascinerend beeld op.

Ginny Bekker

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening van de tentoonstelling op donderdag 28 juni om 20.00 uur. De expositie is te bezoeken van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 31 augustus 2018 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam