Scouting Driestromengroep bracht het vredeslicht naar Numansdorp

vredeslicht

Numansdorp – Zaterdag 23 december brachten 2 padvindsters, Zoë den Exter en Zoë Wielaard, het vredeslicht vanuit Utrecht naar Numansdorp. Na een heerlijke maaltijd werden kaarsen en fakkels met het vredeslicht aangestoken en gingen de scouts van klein tot groot in een lange optocht op pad. Via een mooie route door het centrum van Numandsdorp arriveerden de scouts bij Al, locatie de Buitensluis. 

Daar overhandigde Zoë het vredeslicht aan Burgemeester Luterimuseijn, waarmee zij het licht symbolisch aan alle inwoners van Cromstrijen gaf. Het vredeslicht werd eveneens aan Saskia Batenburg overhandigd zodat zij het aan alle bewoners van de Buitensluis kon doorgeven.

Keten van licht

Net als duizenden scouts uit de hele wereld gaf de Driestromengroep het licht in de kersttijd aan elkaar door. Zo vormden zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Driestromengroep

met een paar zeeverkenners uit Numansdorp is de driestromengroep op 6 april 1968 opgericht. Ze hadden een vlet in de Binnenmaas en een clubhuis aan de Dorpsstraat 157 in Zuid-Beijerland. Het duurde jaren voor er andere activiteiten bij kwamen. Toen ze verhuisde naar de huidige locatie aan de Veerweg kregen zij de naam Driestromengroep. Ze naam komt van de drie wateren die in de buurt van Numansdorp en het clubhuis liggen; Hollands Diep, Haringvliet en Volkerak.

Voor vragen of meer informatie kan men contact opnemen met jubileum@driestromengroep.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam