Home Regio Krimpenerwaard Carwash voor KWF door Team 10 “Buurtjes” groot succes

Carwash voor KWF door Team 10 “Buurtjes” groot succes

Lekkerkerk – Vandaag was er in Lekkerkerk door het team 10 “Buurtjes” een carwash georganiseerd om geld op te halen voor het KWF. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar kanker. Eén op de drie mensen krijgt kanker. Dat is niet iets waar we dagelijks bij stil staan. Tot het moment dat je ermee geconfronteerd wordt. Dat aantal kankerpatiënten moet minder worden, en daar kun je aan mee helpen door aan het KWF te doneren of mee te doen met de Samenloop voor Hoop.

Zo hebben een aantal buren in Lekkerkerk tijdens een buurtbarbecue in oktober besloten om een team te vormen. Het team bestaat uit buren, vandaar dat zij op de naam “Buurtjes” zijn gekomen. Iedereen kent wel iemand met kanker, of heeft iemand gekend die kanker had. Het team werd ook geraakt door de Samenloop van Hoop die een tijdje geleden op de ijsbaan plaatsvond.

Samenloop voor Hoop

Op 29 en 30 juni doet het team mee aan de Samenloop voor Hoop in Lekkerkerk. Er zijn tijdens de loop kraampjes om geld op te halen voor het KWF. Maar het team wilde graag vooraf ook al geld inzamelen. De leden van het team hadden vele ideeën. Eén daarvan was een carwash. Er is dan ook hard gewerkt om dit evenement te organiseren. Er zijn brieven rond gestuurd in de buurt om kenbaar te maken dat er een evenement zou komen. De buurt vond dit een geweldig idee. Het team kreeg dan ook veel steun.

Groot succes

Het team heeft hard gewerkt om er een goed evenement van te maken. De straat was versiert. Er stonden mannen en vrouwen klaar om auto’s van top tot teen te wassen. Er was muziek en koffie voor de mensen die hun auto lieten wassen.
Het werd heel druk, de auto’s stonden in de rij en men wachtte geduldig tot men aan de beurt was. Er is vandaag heel hard gewerkt door de dames en heren van team 10 “Buurtjes”. Het eindresultaat was een mooi bedrag. Er werd wel €900,- opgehaald!
En dankzij een anonieme donateur, is het bedrag uiteindelijk €1000,- geworden. Een mooi bedrag voor het KWF!

De wandelestafette

De Samenloop voor Hoop wordt georganiseerd door het KWF. Iedereen die wil kan iets tegen kanker doen. De Samenloop voor Hoop is een wandelestafette die 24 uur duurt. Bij het evenement staat iedereen even stil bij kanker, maar ook wordt er het leven gevierd. Er zijn veel teams die afwissend lopen op de Samenloop voor Hoop. Tijdens het evenement zijn er heel veel activiteiten, zoals veel kraampjes en ceremonies. Er is van alles te doen voor de deelnemers en voor de bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...

Actie Westfries museum: Voor welke held knip jij een duif?

Nederland - Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn...

Schaapskudde, nieuwe tijdelijke ‘bewoners’ landgoed Paleis Soestdijk

Baarn - Met ingang van woensdag 25 maart begraast de Schaapskudde Utrechtse Heuvelrug uit Soest het landgoed van Paleis Soestdijk. De...

De berenjacht voor kinderen, doen of niet?

Krimpenerwaard - Ook in de Krimpenerwaard is de berenjacht, die overgewaaid is uit Australië, het verenigde koninkrijk en België, heel populair...

De Smaak van Heemstede FOODBOX helpt lokale winkeliers

Heemstede - Lokale winkeliers maken samen met vrijwilligers een vuist tegen het coronavirus in Heemstede. Onder de naam ‘De Smaak van Heemstede’...