‘Contrasten in Muziek’ op kam-orgel door Jan Peter Teeuw

contrasten
Jan Peter Teeuw acter het orgel van de Singelkerk in Ridderkerk - Foto: Jan Peter Teeuw

Ouderkerk aan den IJssel – Op zaterdag 26 oktober a.s. zal er door Jan Peter Teeuw (Ridderkerk) een orgelconcert gegeven worden op het historische Kam-orgel in de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel. Het concert heeft als thema “Contrasten in de muziek”. Dit thema vormt de rode draad door het programma.

Werken met contrasten

Er zullen bewerkingen van geestelijke liederen uitgevoerd worden van Klaas Jan Mulder en Jan Peter Teeuw. Daarnaast staan er orgelwerken op het programma van o.a. G.F. Händel (Arrival of the Queen of Sheba), J.S. Bach (Trio “Allein Gott in der Hoh’ sei Ehr”), J. Pachelbel (Toccata in e) en A. Guilmant (Marche Funebre et Chant Seraphique).

Improvisaties geestelijke liederen

Ook zal er geïmproviseerd worden over geestelijke liederen. Iedereen – kinderen, jongeren en ouderen – kan voor het begin van het concert schriftelijk het lied van zijn/ haar keuze inleveren bij de ingang van de kerk. Tijdens het concert zal de organist een aantal liederen uitkiezen, waarover hij zal improviseren. Jan Peter Teeuw heeft een goed in het gehoor liggende stijl van improviseren. Zijn orgelspel varieert van  ingetogen tot virtuoos.

Gratis concert

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop kan er een kijkje op de orgelgalerij genomen worden en kan de kerk bezichtigd worden.

Voor informatie: Nico Holdermans, tel. 0180-682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam