Dorpskerk Ouderkerk aan den IJssel, een kerk waar muziek in zit!

Dorpskerk
© Nico Holdermans

Ouderkerk aan den IJssel – Zaterdag 23 september a.s. staat de Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel in het teken van de muziek. Er zullen die dag twee bijzondere concerten gegeven worden van een geheel verschillend karakter.

Middagconcert in Dorpskerk

Om 16.00 uur zal kamerkoor Cappella Gabrieli uit Rotterdam o.l.v. Maarten Michielsen een concert geven. De uit te voeren werken getuigen van de grote klasse die dit koor heeft. Op het programma staan vijf-, zes- en zevenstemmige werken. De entree is gratis. Na afloop wordt er een collecte gehouden.

Ridderkerk – Jan Peter Teeuw, musicus

Avondconcert

Om 20.00 uur zal er door Jan Peter Teeuw een orgelconcert worden gegeven. Tijdens dit concert zal bij de uit te voeren werken een en ander verteld en uitgelegd worden. Jan Peter Teeuw is organist van de Singelkerk en Wilhelminakerk in Ridderkerk. In het dagelijkse leven is hij leerkracht van de Koningin Wilhelminaschool in Ouderkerk aan den IJssel. Op het programma staan enkele orgelwerken en improvisaties over bekende liederen. Er zal ook geïmproviseerd worden op door kinderen opgegeven liederen. De stijl van improviseren van deze organist kunnen we typeren als ‘van ingetogen tot virtuoos’ en ‘goed in het gehoor liggend’. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Wel is er een collecte bij de uitgang. Na afloop is er gelegenheid om een kijkje op de orgelgalerij te nemen en de kerk te bezichtigen.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam