Extra oeverbinding stap dichterbij

Krimpenerwaard – De gemeente Krimpenerwaard is blij met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen, betrokken gemeenten en de provincie Zuid-Holland voor een extra oeververbinding bij Rotterdam. Er komt nog een nadere afweging (verkenning) of deze verbinding bij Feijenoord-Kralingen (Oost-verbinding) komt of bij Krimpenerwaard-Ridderkerk (Oost-oost-verbinding). Dat moet de komende anderhalf tot twee jaar duidelijk worden. Een extra oeververbinding is in elk geval een goede stap vooruit voor een betere ontsluiting van de Rotterdamse regio.

 

Wethouder Boere van de gemeente Krimpenerwaard: “Ik ben ontzettend trots dat we samen met de Oost-verbinding in de verkenning zitten. Ik zie het als een geweldige kans voor ons gebied. De Oost-oost-verbinding zorgt voor een betere ontsluiting en bereikbaarheid van de Krimpenerwaard. Graag gaan we met iedereen in gesprek. We hebben wat te bieden: een verbinding met een prachtig landelijk gebied, ruimte voor recreatie, 200 hectare aan verstedelijkingsmogelijkheden en de krachtige Krimpenerwaardse arbeidsethos.”

 

De verbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk heeft veel voordelen. De Oost-oost-verbinding kan de problemen bij de Algera-corridor oplossen en een belangrijke bijdrage leveren aan de doorstroming bij de Van Brienenoordbrug. Daarbij komt dat deze verbinding zorgt voor een verbetering van de relatie tussen de stad en de groene Krimpenerwaard. In de Krimpenerwaard kan men groen recreëren en op een andere manier wonen dan in de stad.

Uiteindelijk zal de juiste balans tussen kosten en baten de doorslag geven. De Krimpenerwaard zet zich in elk geval volledig in voor de realisatie van de tweede oeververbinding.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam