Feest gaat gewoon door op winderig Winterwonderland Ouderkerk

Ouderkerk
Bezoekers trotseren de wind voor Winterwonderland Ouderkerk

Ouderkerk aan den IJssel – Al voor het tiende jaar op rij wordt in Ouderkerk aan den IJssel de Winterfair georganiseerd. Om de tiende editie te vieren was de opzet geheel vernieuwd. De Winterfair is Winterwonderland Ouderkerk gaan heten en de Charles Dickens stijl, vervangen door een gezellige après-ski sfeer. Erg jammer dat het weer veel roet in het eten heeft gegooid. Toch houd de organisatie de moed erin.

Kramen gesloten wegens windkracht 7

Op vrijdag leek eerst de regen de boel te verwateren, maar ‘s avonds was het toch een drukte van belang. Zaterdag moest de organisatie helaas al vroeg besluiten om alle verkoopkraampjes te sluiten, nadat er een aantal waren omgewaaid. Eén van de organisatoren, Margriet Vonk-Noordergraaf liet weten: “Hoe jammer en vervelend het voor de bezoekers en ons evenement ook is, veiligheid gaat boven alles. Wij willen geen enkel risico nemen met deze extreem harde wind. Stel je voor dat er iemand gewond raakt door rondwaaiend materiaal!”

Winterwonderland Ouderkerk op vrijdagavond

Toch nog genoeg te beleven

“Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten, want er is nog genoeg vermaak voor iedereen. Er nog genoeg tentjes waar een lekker hapje of drankje gehaald kan worden. Zowel het Reuzenrad, de draaimolen, de kinder klim-en klauterbaan zijn ook open. Het après-ski café in de oude muziektent is tot 21.00 uur vanavond te bezoeken en het grote Glazen Huis is tot middernacht open. Er zijn doorlopend optredens en ook hier is een drankje te bestellen”, zo moedigt Margriet alle mensen aan.

Winterwonderland Ouderkerk op vrijdagavond

Respect voor besluit organisatie

Hoewel er nog hier en daar wat teleurgestelde geluiden te horen vielen, overheerst voornamelijk het respect voor de organisatie, Winkeliersvereniging De Wetering, dat zij de veiligheid van bezoekers boven alles laten gaan. Financieel zal het vast een enorme strop zijn, maar het alternatief met gewonde bezoekers wilde de organisatie niet op haar geweten hebben. Het siert hen wat onze redactie betreft. Het zou dan ook mooi zijn als mensen toch nog komen genieten van de rest van het feest en zich niet door de wind laten tegenhouden.

UPDATE: 8 december 15:00 uur

Wegens de (verwachte) harde wind is de Lampionenoptocht vanavond afgezegd. De organisatie hoopt op uw begrip.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam