Fotoreportage: Kinderraad Krimpen aan den IJssel officieel geïnstalleerd

Kinderraad
Kinderraad Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Dinsdagmiddag, op 13 november 2018, werd in het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel de Kinderraad geïnstalleerd door burgemeester Martijn Vroom. Hiervoor waren veel belangstellenden op de been en de raadszaal was dan ook goed gevuld.

Alle basisscholen vertegenwoordigd

In zijn toespraak aan de kinderen vermelde burgemeester Vroom dat het heel bijzonder was dat nu voor het eerst alle basisscholen van Krimpen vertegenwoordigd waren. Hij was dan ook best trots op de nieuwe bezetting van deze vierde Kinderraad.

Kinderen van de raad

Alle kinderen mochten zich in een rondje voorstellen aan de hand van een foto van hun zelf op een bijzondere plek in Krimpen. Noa Blonk, Daniël Blonk, Mienke Kalis, Lieke Suijk, Julia Kaan, Matthias Roodborst, Lianne Prins, Wessel van der Jagt, Sanne Derksen, Cem Hellings, Jan van Oord, Vincent Terlouw, Cara van Veelen, Hannah Groenendijk, Djem de Keizer, Femke Cornet, Tess Eadie, Lieve van der Burg, Lucas Maissan en Isara van der Blom werden één voor één opgeroepen door de burgemeester om een afspraak met hem te maken. Door de belofte ‘Daar ga ik mijn best voor doen’ uit te spreken mochten zij officieel toetreden tot de Kinderraad. Hieronder zie je hun foto’s.

Fotoreportage: © Jeffrey Groen – Regio Online

Gewoon leuk en in debat gaan

De meeste kinderen lieten weten dat zij graag in de Kinderraad willen zitten, omdat het ze gewoon leuk lijkt. Maar ook waren er veel bij die graag discussiëren en in debat willen gaan om andere kinderen en volwassenen te helpen in Krimpen. Burgemeester Vroom liet weten dat vooral de goede, frisse ideeën van de kinderen zo belangrijk zijn. “Zij zijn vaak nog ongeremd in hun mening en enthousiasme. Het is leuk om hen te betrekken bij belangrijke dingen die er voor hen ook spelen in Krimpen.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam