Gezellige voorjaarsfair bij Handelskwekerij de Graaff

Lekkerkerk –  zaterdag was er een gezellige voorjaarsfair bij Handelskwekerij de Graaff in Lekkerkerk. Er was van alles te doen en ondanks dat het niet zo heel erg lekker weer was, kwamen er toch nog heel wat mensen even een kijkje nemen op de gezellige fair.

Voor de kinderen was er ook veel te doen op de voorjaarsfair bij Handelskwekerij de Graaff. Zo konden zij pony of paardrijden. Ze mochten daarbij een echte paardrijcap op waarna de kinderen door de paardjes en hun begeleiders een stukje rond werden gereden over de Tiendweg-Oost waaraan de kwekerij gehuisvest is. Voor de kinderen was dat een hele beleving. Ook stond er een springkussen, wat natuurlijk altijd leuk is, voor grote en kleine kinderen.
Er werd ook gesminckt. De gezichten of handen van kinderen werden mooi versierd.

Gezellige voorjaarsfair bij Handelskwekerij de Graaff
Foto: J. Rietveld

Viswedstrijd

In de middag stond er ook nog een echte viswedstrijd op de agenda. De kinderen die zich hadden opgegeven kregen een mooie hengel van de kwekerij waarmee zij een stukje verderop mochten vissen. Maar niet voordat zij de nodige instructies hadden gekregen over de fijne kneepjes van het vissen door iemand van HSV de lek uit lekkerkerk. Er werden zowaar ook vissen gevangen.
De winnaar had wel 12 vissen boven water weten te krijgen. Er waren mooie prijzen voor de winnaars. de eerste prijs was voor Alex Tipker de tweede prijs was voor Dieko reym en Daan de graaff en de derde prijs was voor luca vermeulen.

Gezellige voorjaarsfair bij Handelskwekerij de Graaff
Foto: J. Rietveld

Verschillende kramen

Op het terrein stonden verschillende kramen. Zo kon je lekker eten kopen, zoals een heerlijk broodje gerookte paling, lekkere broodjes hamburger, kaas en versgebakken stroopwafels en ook de ijskar ontbrak niet. Maar ook voor koffie, thee en fris was gezorgt.
Er stonden nog kramen met diervoeder en mooie spulletjes en een kraam met sieraden waar je, zeker voor de dames, eigenlijk bijna niet voorbij kwam om op zijn minst even te kijken of wat te kopen. Er was een kraam met prachtige moderne paardrijkleding. Ook waren er dierenartsen van de Crimpenerwaert dierenartsen waar je advies kon vragen over je huisdier of je huisdier gratis kon laten nakijken. Ook was er een kraam waar je bier kon proeven en je kon laten adviseren over bier.
Maar ook de ambacht was niet vergeten. Er was een hoefsmid die de hoeven van paarden die even langs konden komen verzorgde. De paarden kregen een heuse hoef manicure terwijl ze geduldig wachtten. Ook was er een kunstschilder die een eenvoudige kast omtoverde tot een echt lijkende eiken kast. Er was veel belangstelling voor zijn kunstwerk. Wat hij met veel geduld en vaste hand uitoefende. Ook werden er veel planten en bloemen verkocht. Lenneke had het erg druk in haar winkel met mensen die kwamen voor dierenvoer, vis spullen of planten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s: Joke Rietveld © Regio Online

(meer foto’s volgen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Booldersdijk Nederweert veiliger gemaakt

Nederweert - Vorig jaar is het wegdek van de Booldersdijk vernieuwd en is de procedure gestart om de maximumsnelheid te verlagen....

Stadsmuseum Rhenen start heel ontspannen

Rhenen - Vandaag is Stadsmuseum Rhenen weer open gegaan. Het eerste publiek heeft met eigen ogen kunnen zien wat er allemaal...

Ongeveer 5,5% bloeddonors heeft antistoffen corona

Sanquins tweede meting toont dat ongeveer 5,5% (+/- 0,5%) van de Nederlandse bloeddonors antistoffen tegen het coronavirus heeft ontwikkeld, een bescheiden...

Magische knipkunst-expo Westfries museum verlengd

Hoorn - De deuren van het Westfries Museum in Hoorn gingen op dinsdag 2 juni weer open voor het publiek. Wekenlang...

Start aanleg Natuurtransferium Kunradersteengroeve

Voerendaal - Begin juni start de aanleg van het natuurtransferium bij de Kunradersteengroeve. Het natuurtransferium en infopunt bij de Kunradersteengroeve zijn...