Heerlijkste vakantiehuis van Nederland in Den Dikken Boom.

Den Dikken Boom
© Google streetview

Ouderkerk aan den IJssel – Deze week was er voor de ouderen van de dagbesteding een lekker stukje taart bij de koffie. Zij kregen dit omdat zorgboerderij De Dikken Boom door de website heerlijkehuisjes.nl is uitgeroepen tot ‘heerlijkste vakantiehuis’van Nederland.

Stukje waardering

Zo’n prijs is toch een mooi stukje waardering voor het werk dat we hier doen. “Een leuke opsteker”, noemt Pieta Vonk-Noordegraaf de prijs. Op het Hoofdkantoor van Heerlijke Huisjes in het Overijsselse Steenwijk namen Pieta’s dochters Brenda en Anne de prijs in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Gasten en jury

De beoordeling bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een beoordeling van de gasten en één van een vakjury. De jury waardeerde vooral dat het vakantiehuis letterlijk voor iedereen toegankelijk is, De begane grond is volledig aangepast op mindervaliden en er zijn hulpmiddelen in huis De gasten gaven Den Bikken Boom een 9,3. “Door mond-tot-mond reclame hebben we hier ook al Belgische gasten mogen ontvangen. Ze waren zeer enthousiast, want in België zijn er niet van dit soort vakantiehuizen.

Inrichting Den Dikken Boom

Een ander pluspunt is volgens de jury dat de vakantieaccommodatie op de doordeweekse dagen dagbesteding wordt aangeboden aan de ouderen. “Voor de Inrichting van het vakantiehuis is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, kunst en design. Hierdoor heeft het huis een luxe en sfeervolle uitstraling” aldus de jury.

Ligging

“Vakantiehuis Den Dikken Boom ligt op een op een fantastische plek” volgens Pieta. Vanaf het terras van het vakantiehuis is er een weids uitzicht over polder van de Krimpenerwaard met de Lakenvelder koeien die bij de zorgboerderij horen. Voor de gasten is een wandelpad door de polder aangelegd. Verder hebben de gasten de beschikking over een picknickplaats, een voetbalveld, een moestuin en een boot.

Geschiedenis

Vijf jaar geleden liet de familie Vonk Noordegraaf achter op het erf de zorg- en recreatie-huis bouwen. Het gebouw bestaat uit twee identieke vakantiewoningen voor elk acht personen met daarnaast een grote woonkeuken.

De Appelgaard

Naast den Dikken Boom viel ook de Appelgaard uit Gouderak in de prijzen. Zij werden tweede in de categorie groepsaccommodaties.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam