Hondenbelasting Krimpenerwaard wordt afgeschaft

Hondenbelasting
Foto: J. Rietveld © regio Online

Krimpenerwaard – Pro Krimpenerwaard heeft in de raadsvergadering van 4 juli zijn wensen uitgesproken. Hiervoor stelt het college de gemeenteraad in de gelegenheid. Hier heeft Pro Krimpenerwaard tegen de hondenbelasting gestemd.

Pro Krimpenerwaard zegt hier goede argumenten voor te hebben aangedragen. Ook de SGP, VVD en VGBK blijken tegen de hondenbelasting te zijn.
Bij de behandeling van de begroting eind oktober zal wethouder Boere voorstellen om of de hondenbelasting in één keer afgeschaft kan worden, of dat dit in termijnen moet gaan gebeuren. Pro Krimpenerwaard vindt dit een mooi resultaat.

Hondenbelasting niet inwisselen

Ook heeft Pro Krimpenerwaard onderbouwd aangegeven dat de lokale lasten voor de burger niet mogen stijgen. De inflatiecorrectie moet zolang de lokale lasten in de Krimpenerwaard hoger zijn dan het landelijke gemiddelde, ook achterwege blijven. Er zijn alternatieve bezuinigingen voorgesteld door Pro Krimpenerwaard.

Ook is bij de behandeling van de jaarrekening 2016 de conclusie van de accountant aangehaald. Volgens Pro Krimpenerwaard heeft de gemeente geen zicht of de facturen voor zorg terecht worden betaald, omdat er geen inzicht is in de geleverde prestaties door zorgaanbieders. Het zou dus zomaar kunnen dat miljoenen binnen de zorg zijn verspeeld door het ontbreken van controle. Ook de mogelijkheid van fraude wordt niet volledig uitgesloten.

Duidelijk is in ieder geval dat de meerjarenbegroting op dit moment meerjarig niet sluitend is. “Het college zal een gat van 1 miljoen moeten dichten”. aldus Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam