Krimpen tekent Regenboog Stembusakkoord tijdens verkiezingsmarkt Crimpenhof

Krimpen aan den IJssel – Vanmorgen organiseerden alle politieke partijen die meedoen in de gemeente een verkiezingsmarkt op grote het plein in winkelcentrum de Crimpenhof. Er was enorm veel belangstelling voor de verschillende kandidaten en lijsttrekkers. Tijdens de markt werd door 6 van de 9 politieke partijen ook een Regenboog Stembusakkoord ondertekend.

De verkiezingsmarkt op de Crimpenhof – © Regio Online

Binnen enkele dagen gerealiseerd

Met name initiatiefnemer Leon Houtzager van de VVD had zich enorm ingezet om het Regenboog Stembusakkoord binnen enkele dagen te kunnen realiseren. Naast de VVD, ondertekenden ook Stem van Krimpen, D66, GroenLinks, PvdA en Leefbaar Krimpen het akkoord, om zich in te zetten voor LHBTI-emancipatie in de komende collegeperiode.

COC Rotterdam

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van voorzitter Eyasu Balcha en secretaris Ingmar van Bloois, van het COC Rotterdam. Krimpen aan den IJssel schaart zich volgens Balcha in een rijtje met gemeenten als Rotterdam, Schiedam en Gouda. De voorzitter van het COC moedigde alle Krimpenaren aan open te staan voor elkaars eigenheid en hoopte dat steeds meer gemeenten het initiatief van Krimpen aan den IJssel zullen volgen.

Ondertekening Regenboog Stembusakkoord – © Regio Online

De speerpunten uit het Regenboog Stembusakkoord

Het Regenboog Stembus Akkoord kent zes speerpunten:

  • Inclusief beleid
  • Veiligheid
  • Voorlichting op scholen
  • Aandacht bij sportverenigingen
  • Kwetsbare groepen
  • Zichtbaarheid

Veiligheid is belangrijk, omdat er nog steeds sprake is van discriminatie en geweld tegen mensen met een andere seksuele geaardheid of genderdiversiteit. De bewijslast blijft nog lastig en het aangiftepercentage helaas nog laag.

Voorlichting op scholen is inmiddels wettelijk verplicht en de wethouder in de gemeente moet er ook op toezien dat alle scholen op deze wettelijke plicht worden aangesproken. Hierbij onafhankelijke voorlichting gegeven worden door partijen als het COC of de GGD. Daarnaast worden basisscholen gestimuleerd in groepen 8 uitleg te geven over seksuele gerichtheid en genderdiversiteit.

De partijen willen hiermee niet genoemde groeperingen ‘verbijzonderen’, maar juist normaliseren binnen onze maatschappij. De drie christelijke partijen hebben geen handtekening gezet onder het belangrijke akkoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Bredase en Zundertse jongeren fiksen ‘hun shit’

Breda/Zundert - Fiks helpt jongeren tussen de 16 en 27 jaar van ‘ik-weet-niet-wat-ik-wil’ naar ‘shit-dit-vind-ik-chill’. Voor een half jaar gaan zij...

Stikstof bedreiging voor ecosysteem duinen

Juist nu genieten we van de natuur, ook van de Nederlandse duinen. En dat willen we blijven doen. Het is daarom...

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...