Marco Oosterwijk vol vertrouwen in nieuwe rol als lijsttrekker SGP Krimpen

subsidie
Foto: Wethouder Marco Oosterwijk - © gemeente Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – 26 januari maakte de SGP van Krimpen bekend dat haar lijsttrekker, Bert-Jan Ruissen, door het hoofdbestuur van de partij op de eerste plaats is gezet als kandidaat voor het Europees Parlement. Deze verkiezing is in mei 2019. Hierdoor moest er een oplossing bedacht worden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande.

Ruilen van ‘rugnummers’

Regio Online sprak gisteren met de nieuwe lijsttrekker en voormalig nummer twee van de lijst, wethouder Marco Oosterwijk. Hij heeft inmiddels behoorlijke ervaring in de Krimpense politiek en werd daarom gevraagd de rol van lijsttrekker Ruissen over te nemen. “Deze is op zijn beurt naar plek twee op de lijst verschoven, maar blijft fractievoorzitter”, zo vertelt Oosterwijk.

Benaderbaar

Wij waren nieuwsgierig hoe Marco Oosterwijk zijn nieuwe rol als lijsttrekker ziet. “Natuurlijk ben ik vereerd dat ik als lijsttrekker voor mijn partij de gemeenteraadsverkiezingen in mag gaan. Inmiddels heb ik de nodige ervaring in Krimpen op mogen doen, zeker als wethouder. Ik wil graag benaderbaar zijn voor alle inwoners. De politiek is er tenslotte voor de burgers en niet andersom”, laat de kersverse lijsttrekker weten.

Kandidaten met brede ervaring

Over de nieuwe kandidatenlijst is Oosterwijk erg enthousiast. “Met Bert-Jan Ruissen (45) hebben wij natuurlijk op nummer 2 een zeer ervaren kandidaat, maar ook de overige kandidaten hebben een schat aan kennis en ervaring. Zo heeft onze nummer 3, Arren van Tienhoven (45), ruime expertise op het gebied van Infrastructuur en bereikbaarheid. Hugo van der Wal (49) is iemand die als nummer 4 op de lijst, veel ervaring meeneemt met een langdurige achtergrond in de zorgsector. Onze nummer 5 is Paul Schultink (38) die bedreven is in alles wat samenhangt met de participatie van mensen”, meldt Oosterwijk.

Ook jonge kandidaten

“Op de lijst staan ook enkele jonge, nieuwe kandidaten, ieder met hun eigen expertises. Adriaan van Beek (28) werkt in het EMC en zet zich in voor de sector welzijn in Krimpen, terwijl onze jongste kandidaat, Anton Brand (25), zeer goed is op het financiële vlak. Hiermee hebben we een prachtige kandidatenlijst, waarmee een echt verschil willen maken voor de Krimpense samenleving”, zo betoogt Oosterwijk.

Speerpunten

De SGP heeft als speerpunten goede zorg voor jongeren en ouderen, bereikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. “Dat klinkt misschien wat algemeen, maar wie de tijd neemt om ons partijprogramma te bekijken, zal zien dat wij het vooral zoeken in praktische oplossingen voor de inwoners van onze gemeente.”

Opnieuw beschikbaar als wethouder

Hoewel Oosterwijk niet vooruit wil lopen op de uitslag van de verkiezingen, wil hij toch transparant zijn over zijn ambitie om ook een tweede termijn als wethouder van Krimpen aan den IJssel te willen vervullen. “Maar uiteraard ligt die beslissing voor het overgrote deel bij de kiezers”, zo besluit een gedreven Marco Oosterwijk.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam