Home Regio Krimpenerwaard Nieuwe peilbesluiten voor de Krimpenerwaard

Nieuwe peilbesluiten voor de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Door nieuwe peilbesluiten op te stellen en uit te voeren zorgt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard voor voldoende en schoon water in de Krimpenerwaard. Voor zeven peilgebieden in de Krimpenerwaard worden dit jaar nieuwe peilbesluiten gemaakt samen met een klankbordgroep en de inbreng van inwoners tijdens de inloopbijeenkomsten.

Met een systeem van stuwen, inlaatbuizen en pompen houdt het waterschap het water in de sloten op een bepaalde hoogte. Hoe hoog, hoe het waterschap dat doet en controleert, staat beschreven in een peilbesluit.

Samen met de gebruikers van het gebied

Deze peilbesluiten stelt het hoogheemraadschap op met hulp van een klankbordgroep. In deze groep zitten vertegenwoordigers van onder andere de agrarische bedrijven, de gemeente, natuurbeheerders en de provincie. Op die manier kunnen de belangen van deze groepen gebruikers goed worden meegenomen in de op te stellen besluiten. Daarnaast organiseert het waterschap twee openbare bewonersbijeenkomsten zodat de overige gebruikers van het gebied ook informatie krijgen en aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden.

Deze bijeenkomsten hebben de vorm van een inloopbijeenkomst en vinden plaats op:

–      maandag 20 januari van 19.30 – 21.30 uur in Het Kwartier in Stolwijk

–      woensdag 22 januari van 19.30 – 21.30 uur in Partycentrum Amicitia in Lekkerkerk.

Inwoners kunnen op deze avonden op elk moment binnenlopen.

Zeven peilgebieden

Afgelopen jaren zijn voor een aantal gebieden, waar nieuwe natuur wordt aangelegd, al nieuwe peilbesluiten opgesteld. Die blijven voorlopig gelden. De peilbesluiten die nu worden aangepast, lopen tot eind 2020. Daarom is een actualisatie nodig. Het gaat hierbij om de volgende zeven peilgebieden: De polders Krimpen, De Nesse, Kromme Geer en Zijde (bij Ouderkerk aan den IJssel), Den Hoek en Schuwacht (bij Lekkerkerk), Bergambacht, Stolwijk en Berkenwoude en Beneden Haastrecht. Eind 2020 zijn de nieuwe peilbesluiten klaar.

Er wordt bij het opstellen van een peilbesluit rekening gehouden met de natuur, landbouw, recreatie, bebouwing en wegen, maar ook met het bedrijfsleven en de inwoners.

Meer informatie staat op www.hhsk.nl/peilkrimpenerwaard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...

Actie Westfries museum: Voor welke held knip jij een duif?

Nederland - Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn...