Scouts met zeebenen verzorgen wildwater rondvaarten

rondvaarten
Foto: © Joke Rietveld - Regio Online

Krimpen aan den IJssel – 27 april trotseerde de scouts van scouting Jan Willem Friso in Krimpen aan den IJssel de wind en regen om rondvaarten te houden. Men kon op het mooie wachtschip de M.S. Bornrif de zeebenen testen. Dit wachtschip is al sinds 1988 in het bezit van de scouting. De scouts waren vastberaden om zo leden te werven, of toch wat extra geld binnen te halen voor het onderhoud van de boten.

Hoewel de stoere mannen het juist lekker weer vonden om te varen, gold dit blijkbaar niet zo voor het publiek. Vanwege te weinig belangstelling waren de eerste rondvaarten afgelast. Uiteindelijk waren er toch 30 kaarten voor een boottochtje verkocht en kon de M.S. Bornrif toch afvaren. De trossen werden gelost en met verbazende snelheid keerde het wachtschip om en nam koers voor een tocht over de Hollandsche IJssel. Aan boord lagen zwemvesten voor de opvarenden. De rondvaart duurde een uur. Waarbij de passagiers konden genieten van het uitzicht en de wind in de haren.

Waterliefhebbers gezocht

Het wachtschip ligt momenteel bij de voormalige werf aan de IJssel. Hier komen de Zeeverkenners en de Wilde vaart van de scouting het meeste bij elkaar. Naast deze waterliefhebbers zijn er ook de dolfijnen en de roverscouts. Er zijn naast de Bornrif ook nog 5 zeilvletten en 1 sleepvlet met buitenboordmotor.

Wie graag buiten is en op het water, kan eens kennis gaan maken bij de scouting. Er kunnen altijd leden bij.

Voor verdere informatie kun je terecht op http://www.scoutingjwf.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam