Stem van Krimpen maakt ongewenst foto’s van buurtfeest

Stem
Lijsttrekker Stem van Krimpen, Kirsten Jaarsma - foto: © gemeente Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Even leek de partij de Stem van Krimpen leuk bezig. Op 6 januari jl. hield de partij nog een jongerenbijeenkomst in de Tuyter, om de jeugd meer bij de politiek te betrekken. “Een mooi initiatief, waarbij jongeren uit de partij zich in hadden gezet voor de jeugd van Krimpen”, zo liet Jaarsma ons in een gesprek weten. Echter doet de partij weer negatief van zich spreken door een incident dat een dag eerder ontstond.

Nieuwjaarsreceptie Bloemrijk

Op 5 januari organiseerde de wijk Bloemrijk haar nieuwjaarsreceptie voor alle bewoners van de Bloemenbuurt. Marco Oosterwijk was hier ook uitgenodigd, omdat hij als wethouder de wijk in zijn portefeuille heeft zitten. Arnold de Leeuw van het CDA was uitgenodigd om uitleg over het stopzetten van subsidie voor Tafeltje Dekje te geven. Tot zover de genodigde politici.

Ongevraagde gast

Wie ook binnen kwam lopen op de receptie was Kirsten Jaarsma, lijsttrekker van de Stem van Krimpen. Omdat zij niet was uitgenodigd en geen bewoner is van BloemRijk, vroeg één van de organisatoren, Louisette Burgers, of Jaarsma hier als privépersoon kwam. “Ik kom als Kirsten, vooral als Kirsten”,  was haar antwoord.

Foto kinderen ongewenst op site Stem van Krimpen

Tijdens de receptie werden er ook foto’s genomen, waarop Jaarsma ook op de foto wilde met de zoon van Burgers (14 jaar) en zijn vriendje (13 jaar). Voor Burgers geen probleem, zolang het voor privé bedoeld was. De verbazing van Louisette Burgers was dan ook erg groot toen zij die foto terug zag op de Facebook-pagina van de Stem van Krimpen. Het was niet de bedoeling dat de genomen foto’s voor politieke doeleinden gebruikt zouden worden.

Weigering Jaarsma om foto’s te verwijderen

Burgers was boos en heeft hierop Jaarsma tot tweemaal toe verzocht de foto te verwijderen van de Facebook-pagina van de partij, waarop Jaarsma weigerde. Inmiddels heeft Burgers haar via diezelfde pagina gesommeerd de foto’s te verwijderen of Jaarsma en haar partij anders aan te zullen klagen. Inmiddels lijken de bedoelde foto’s (en bijgaand artikel) van de site verwijderd te zijn.

Politiek slaatje uit slaan

“Schandalig dat dit er voor nodig is om een foto van je kind van internet af te krijgen. Het voelt alsof het gebruikt wordt om populistisch over te komen”, zo laat Burgers weten. “Dit gedrag heeft mij mateloos geïrriteerd, met name dat je op die manier politiek gewin wilt behalen.”

Jaarsma zelf heeft nog niet kunnen reageren op de commotie!

Leidt populisme tot einde loopbaan Jaarsma?

“Na de zoveelste ophef die Jaarsma hiermee heeft veroorzaakt, zijn veel inwoners van Krimpen helemaal klaar met de lijsttrekker van de Stem van Krimpen. Het zou haar sieren nu de eer aan zichzelf te houden, haar positie ter beschikking te stellen en de (Krimpense) politiek voorgoed te verlaten”, aldus Burgers.

© Regio Online

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam