Stoomtreintjes in Stormpolder tuffen rondjes in de regen

stoomtreintjes
Foto: © Joke Rietveld - Regio Online

Krimpen aan den IJssel – Op Koningsdag tufte de stoomtreintjes in de stormpolder hun rondjes over de speciaal voor de stoommodelbouw vereniging aangelegde rails. Er is zelfs een echte remise waar de treintjes onderhouden worden. Op de Stormpolderrail rijden de zelf gebouwde stoomtreintjes en stoomwerktuigen op gezette tijden hun rondes.

Rijdagen

De Stormpolderrail heeft speciale rijdagen waarop zij rondrijden en kinderen en volwassenen een rondje mee mogen rijden. Ook op Koningsdag was een rijdag. Normaal is daar heel veel belangstelling voor en staan er lange rijen mensen met kinderen te wachten tot ze een ritje mee mogen rijden. Maar zaterdag was er minder belangstelling vanwege de koude wind en de regen.

Modeltreintjes

Naast een vaste hoge rail voor de kleinere modelstoomlocomotieven, is er ook een spoorrail die demontabel is, en op het grasveld wordt gezet, om de verschillende mini stoomlocomotieven rond te laten rijden.

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

Hobby

De leden van de Stormpolderrail hadden ondanks het slechte weer, toch veel plezier. Het bouwen van en het rijden met de stoomtreintjes en stoommachines is iets wat ze graag doen. Het is een hobby waar de leden veel energie en liefde in stoppen en ze tonen hun bouwwerken dan ook met trots. Het weer kan daar niets aan veranderen.

Wanneer de rijdagen van dit jaar zijn kunt u terug vinden op
https://www.stormpolderrail.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam