Viool- en orgelconcert in Dorpskerk Ouderkerk aan den IJssel

© Regio Online. Fotograaf:Richard Luthart

Ouderkerk aan den IJssel – Op zaterdag 12 mei a.s. zal er in de sfeervolle, eeuwenoude Dorpskerk van Ouderkerk aan den IJssel een concert worden gegeven door het duo Adriaan Hoek, orgel (Krimpen aan den IJssel) en Alisa van Dijk, viool (Dordrecht). Het duo zal een aantrekkelijk en gevarieerd programma brengen.

Adriaan Hoek

Adriaan Hoek (1990) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 2016 cum laude afstudeerde met een 10. Op het ogenblik studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg.

Adriaan Hoek – organist

Adriaan won prijzen op nationale en internationale orgelconcoursen, waaronder verschillende eerste prijzen. Naast internationaal concertorganist, is hij als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Verder is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Alisa van Dijk

Alisa van Dijk (1984) begon haar vioolstudie op 7-jarige leeftijd. Toen zij 10 jaar was, verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze muziek studeerde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. In 2012 keerde zij terug naar Nederland in verband met haar studie.

Alisa van Dijk – viool en zang

Stradivarius

Zij studeerde in 2014 cum laude af als musicus viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Alisa is ook viooldocent en zangeres. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde zij Muziek Pedagogiek. Alisa bespeelt een Viotti Stradivarius viool.

Informatie

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte bij de uitgang aan het einde van het concert.  Meer informatie kunt u krijgen via Nico Holdermans, tel. 0180 682953, e-mail: holdermansnico@gmail.com

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam