VVD Krimpen aan den IJssel ‘blaast eigen partij op’

0
328
VVD, krimpen
VVD Krimpen aan den IJssel in wanorde

Krimpen aan den IJssel – Krap 4 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen blijkt er binnen de VVD in Krimpen aan de IJssel veel onvrede te bestaan over de nieuwe kandidatenlijst. Kopstukken worden gedegradeerd en de nieuwe samenstelling lijkt niet volgens de eigen regels te verlopen. Regio Online wist de hand te leggen op interne stukken hierover.

Meten met twee maten door nieuwe regels

Uit betrouwbare bronnen vernamen wij dat zowel de huidige nummer 2 op de lijst, Mari√ętte Bac-Engels als ook de nummer 3, Willie van Leeuwen-Broere, worden teruggezet naar respectievelijk plaats 5 en 7 op de lijst. In de nieuwe regels van het VVD bestuur is opgenomen dat je alleen hoog op de lijst mag terugkomen bij goed functioneren. Dat lijkt een flinke sneer naar de twee dames. Vreemd genoeg mag lijsttrekker en fractievoorzitter Anthon Timm gewoon op plaats 1 blijven staan. Die heeft klaarblijkelijk zijn werk ‘goed’ gedaan.

Stemmen bij volmacht niet volgens VVD regels

Het bestuur van de VVD Krimpen had opeens besloten dat de leden ook via een volmacht mochten stemmen, om de nieuwe advieslijst van kandidaten vast te stellen. Volgens de eigen regels van de VVD mag dit helemaal niet. Bij het vaststellen van de nieuwe lijst moet ieder lid zijn of haar eigen stem uitbrengen tijdens de ledenvergadering. Zij moeten dus zelf aanwezig zijn. Het VVD-bestuur van Krimpen is hierop dan ook teruggefloten.

Met ‘frisse tegenzin’ toegeven

Secretaris van het bestuur, Hans Aeijelts Averink, liet gisteren de leden van het lokale netwerk van de partij, De Krimpenerwaard, weten dat het bestuur ‘met frisse tegenzin’ heeft besloten om zich aan de regels te houden. Zij zullen hiervoor op de Algemene Ledenvergadering zelf aanwezig moeten zijn om hun stem te laten gelden.

Politiek machtsspel ontwricht fractie

Het lijkt er sterk op dat er een politiek machtsspelletje is gespeeld door het bestuur van de VVD Krimpen, waarbij gevolgde procedures niet juist bleken, eigen fractieleden geslachtofferd worden en anderen juist weer voorgetrokken. Is dit nu het ware, liberale gezicht van de VVD in Krimpen aan den IJssel?

© Regio Online

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here