Burgemeester en voorzitter WOW nemen boek in ontvangst

boek

Wolvega – Burgemeester André van de Nadort en voorzitter van de WOW Bert Piest namen vandaag het boek ‘Een Schaduw Levenslang’ in ontvangst tijdens een kennismakingsgesprek met het bestuur van de stichting Herdenken Geweldslachtoffers. Op zaterdag 22 september 2018 organiseert de stichting de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in Wolvega.

Een schaduw levenslang

Het boek ‘Een schaduw levenslang’ is geschreven door Rien Verbiest en Paul Kuiper. Zij zijn allebei nabestaande van een slachtoffer dat door geweld om het leven is gekomen. In het boek staan verhalen van ouders van een vermoord kind. Het boek heeft veel losgemaakt bij instanties en ministeries en is zelfs in de Tweede Kamer besproken. En maakt duidelijk waarom herdenken belangrijk is.

boek

Gastheer

De voorbereidingen van de Dag Herdenken Geweldslachtoffers zijn in volle gang. Het kennismakingsgesprek van de burgemeester met de bestuursleden de heren Van Kleeff en Scholing en organisator mevrouw Scholing-Klijnstra maakt daar onderdeel van uit. Burgemeester Van der Nadort zal op de Dag Herdenken Geweldslachtoffer als gastheer optreden. De WOW levert ook een belangrijke bijdrage aan de dag door haar medewerking aan de verplaatsing van het Lindefestival, dat nu van 13 tot 15 september plaatsvindt.

Herdenkingstocht

De Dag Herdenken Geweldslachtoffers is in het Griffioenpark in Wolvega. De nabestaanden en genodigden, waaronder ook leden van het kabinet, lopen een herdenkingstocht door het centrum. Belangstellenden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Daarna worden op het bordes van het gemeentehuis de namen van slachtoffers voorgelezen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam