Gemeente Heerenveen zoekt kinderhelden voor Bernelintsje

bernelintsje
Bernelintsje voor bijzondere kinderen

Heerenveen – De gemeente Heerenveen zoekt kinderen in de leeftijd van vier tot en met zeventien jaar die zich belangeloos hebben ingezet voor andere mensen in de gemeente. Die kinderen kunnen in aanmerking komen voor het Bernelintsje, een officiële beloning voor Heerenveense kinderhelden. Burgemeester Tjeerd van der Zwan reikt het Bernelintsje uit op donderdag 26 april 2018.

Bijzondere kinderen

Het Bernelintsje is een bijzondere onderscheiding voor een kind of een groep kinderen in de gemeente Heerenveen die iets bijzonders doen of gedaan hebben voor anderen. Dat kan van alles zijn zoals het helpen van iemand die gevallen is of het redden van een dier. Ook kinderen die een speciale actie op touw hebben gezet voor hun omgeving, buurt of straat kunnen in aanmerking komen. Net als een bijzondere daad die al langer duurt, bijvoorbeeld boodschappen doen of de hond uitlaten voor een oudere buurman of buurvrouw.

Aanmelden

Iemand die iets voor een ander doet, vindt dat zelf vaak niet heel bijzonder. Bovendien zal die zichzelf niet snel aanmelden. En dat is ook niet de bedoeling. Het Bernelintsje is namelijk een verrassing. Daarom roept de gemeente Heerenveen alle inwoners op om kinderen aan te melden die volgens hen in aanmerking komen voor een Bernelintsje. Dat kan via www.heerenveen.nl/bernelintsje, aanmelden kan tot 1 april 2018.

Speciale uitnodiging

Na de sluitingsdatum beoordeelt de jury wie er in aanmerking komt voor een lintsje. De jury bestaat uit Willy Dommerholt, Theunis Wagenaar, Pieter Jan Struik, Maaike Terpstra en wethouder Hans Broekhuizen. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op 26 april 2018.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam