Publiekscollege op 8 mei met titel: De Fries, Op zoek naar de Friese identiteit.

Fries

Dronrijp – Wanneer ben je een Fries? Moet je dan Fries kunnen spreken? Wie bepaalt dat eigenlijk? En zijn echte Friezen altijd nuchter en koppig? Deze en andere vragen komen aan bod in deze prikkelende zoektocht naar het Fries-zijn. Aan het woord komt historicus en journalist Erik Betten (1976) uit het Friese Dronrijp.

De Fries

Tijdens deze lezing, die georganiseerd wordt door de Academie van Franeker, probeert Erik Betten dieper door te dringen tot de Friese identiteit. Aan de hand van onderzoeksresultaten en een blik op de geschiedenis gaat de hij taaie clichés te lijf. Hij vertelt waar ze op gebaseerd zijn en of ze nog een functie hebben in de eenentwintigste eeuw. 

De Spreker

Erik Betten heeft een reeks boeken geschreven over geschiedenis, landschap, kunst en cultuur en is auteur van het boek ‘De Fries’. In 2010 won hij NCSF-prijs voor het beste Nederlandstalige SF-verhaal van dat jaar. Quarantaine is zijn succesvolle romandebuut. Momenteel is hij Senior Onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt hij aan een boek over het terpen- en wierdenland langs de Fries-Groningse waddenkust

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 8 mei 2019 start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1 te Franeker. Toegangskaartjes á € 7,- zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een glas fris, bier of wijn na afloop bij Café De Doelen.  Meldt u zich op tijd aan, want vol = vol.  Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@academiefraneker.nl. Vermeld daarbij s.v.p. uw naam, het aantal personen waarmee u komt en het college waarom het gaat. 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam