Superdag met de Reuzen van Royal de Luxe

reuzen
Foto: Ruben van Vliet

Leeuwarden – Zo’n 150.000 tot 160.000 bezoekers ontmoetten zaterdag 18 augustus de Duiker, het Kleine Reuze Meisje en hond Xolo in het centrum en de omliggende wijken van Leeuwarden. De stad én de bezoekers omarmden de reuzen, ondanks de grote drukte en langere wachttijden.

Superdag

De organisatie van het evenement maakt een diepe buiging voor het publiek en inwoners. Om ruimte te creëren voor de reuzen werden sommige straten kort afgesloten. De bezoekersstroom kwam vroeg op gang. Bijna 60.000 bezoekers kwamen met het openbaar vervoer en de pendelbussen. Velen bezochten aan het begin van de avond de eindshow bij het WTC. En ook afgelopen avond en nacht waren de snurkende Reuzen populair bij het publiek.

Incidentloos

Vandaag waren er opnieuw geen incidenten. In de ochtend zijn drie auto’s versleept en ’s middags vijf. Er zijn veel fietsen weggehaald van het Vliet, de Vrouwepoortsbrug en de Willemskade. De afvalbakken raken snel vol en worden ’s nachts geleegd, dat kan vanwege de mensenmassa niet overdag. Publiek sprak zijn waardering uit voor een auto- en fietsloze binnenstad.

Tip voor de zondag: in de Prinsentuin verwachten we de meeste drukte. De reuzen zijn ook goed te bewonderen langs de andere delen van de route.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam