Syb van der Ploeg op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport

Syb van der Ploeg op zoek naar de raakvlakken

Gorredijk – In de unieke voorstelling SportSound gaat zanger/componist én duursporter Syb van der Ploeg op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport, tussen muzikant en sporter. Op donderdag 6 december brengt hij in De Skâns samen met speciale gast en sportheld Rintje Ritsma zijn twee liefdes bij elkaar. SportSound is een voorstelling waarin Syb met persoonlijke verhalen een kijkje geeft in zijn leven vol muziek en sport.

Iedereen kent Syb van der Ploeg als zanger, maar veel mensen weten niet dat hij een op en top duursporter is met grote liefde voor schaatsen, wielrennen, hardlopen en de triatlon. Sport en muziek waren als jochie al zijn leven. Hij kon niet zonder sport, maar ook niet zonder muziek. Al jaren liep hij rond met plannen om een voorstelling te maken over de raakvlakken tussen sport en muziek. Naar het soms minimale verschil tussen winnen en verliezen, tussen succes en falen, tussen euforie en zwarte gaten. Hij doet dat samen met de jonge, talentvolle muzikanten van de Band Wiebe.

De voorstelling is een soort ‘Collegetour’ of ‘Andere Tijden Sport’, een prachtige mix van veel muziek, filmbeelden, interviews en persoonlijke verhalen. Niet alleen van Syb zelf, ook van zijn sporthelden: voetbaltrainer Foppe de Haan, wielrenner Hennie Kuiper, schaatser Rintje Ritsma, marathonloper Gerard Nijboer, triatleet Rob Barel en Elfstedenwinnaar Henk Angenent. Voor elke held heeft hij een speciaal lied geschreven.

Bij elke voorstelling is één van de helden aanwezig om zijn verhaal te doen en vragen uit het publiek te beantwoorden. In De Skâns is dat oud-schaatser en sportieve veelvraat Rintje Ritsma. SportSound is een avond voor zowel liefhebbers van muziek als voor sporters en sportliefhebbers.

👉 EVENT: Syb van der Ploeg – SportSound / Gorredijk
👉 TICKETS: www.skans.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam