Tweede ronde renovatie SWIMfun in Joure

SWIMfun
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Joure – Stichting De Stiennen Flier start op 22 mei van dit jaar met een volgende renovatieronde van het subtropisch zwemparadijs SWIMfun in Joure. Door de werkzaamheden zal het bad circa zeven weken gesloten zijn voor het publiek. Sporthal SPORTfun blijft gewoon open tijdens de verbouwing. Gezien de omvang van de renovatie zal het bad na het Pinksterweekend circa 7 weken gesloten zijn. Na afloop van de verbouwing zal er een feestelijke heropening plaatsvinden met leuke activiteiten en aanbiedingen.

SWIMfun, onderdeel van het Sportief Knooppunt Joure, is met ongeveer 200.000
bezoekers per jaar, de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste attracties van Friesland. Om ervoor te zorgen dat de accommodatie ook voor de toekomst voldoet aan alle wettelijke eisen en aan de wensen en behoeften van de gasten, is een upgrading noodzakelijk. De kleedruimtes zijn tijdens de vernieuwbouw in 2014 niet meegenomen maar zijn wel verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. Naast het vervangen van de kleedruimten worden ook de oude vloeren in het bad vervangen omdat deze niet meer voldoen niet meer aan de huidige eisen ten aanzien van stroefheid en hygiëne.
Tot slot zullen er aanpassingen worden gedaan om ervoor te zorgen dat het vernieuwde
zwemparadijs in alle opzichten uitdagend is voor alle doelgroepen. Dit betekent onder andere dat er interactieve elementen worden toegevoegd aan een aantal attracties en er aanpassingen worden gedaan aan het licht en geluid in het bad.

Verbouwing

Bouwbedrijf Cornel uit Joure is hoofdaannemer van de werkzaamheden en werkt samen met diverse onderaannemers uit Joure en directe omgeving. Stichting Stiennen Flier is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het Sportief Knooppunt Joure aan de Sewei in Joure. De verbouwing gaat in zeer nauwe samenwerking met gemeente De Fryske Marren die eigenaar is van het complex.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam