Zonnepont Suwâld haalt recordaantal overzetten

Zonnepont Suwâld haalt recordaantal overzetten- Foto: © Jan Kamminga

Achtkarspelen – Zonnepont Schalkediep heeft dit jaar maar liefst 20.000 fietsers en wandelaars over het Prinses Margrietkanaal gezet. De zonnepont vaart tussen Suwâld en Garyp en wordt al meer dan 20 jaar door een grote groep vrijwilligers in stand gehouden. Het bestuur van stichting Zonnepont Schalkediep heeft afgelopen zaterdag alle vrijwilligers, als blijk van waardering, getrakteerd op een overheerlijk buffet.

Gemiddeld aantal overzetten

De pont is sowieso al een bijzonder exemplaar. Op het moment dat de pont in gebruik genomen werd, was het de eerste pont die helemaal op zonne-energie wordt voortgedreven. De pont is vooral bedoeld voor fietsers om de oversteek te maken. En daar maken zij veelvuldig gebruik van. Het gemiddeld aantal fietsers of wandelaars dat jaarlijks gebruik maakt van de pont ligt tussen de 12.000 en 16.000.

Vrijwilligers bedankt

De pontverbinding en de kiosk worden in stand gehouden door een groep van circa 50 vrijwilligers. Voornamelijk uit Suwâld en Garyp. Om hen voor de inzet te bedanken heeft de stichting hen op een heerlijk stamppotbuffet getrakteerd.

Vrijwilligers houden pont in beweging

De pont is van de gemeente. Maar zonder de inzet van de vrijwilligers komt de pont niet in beweging. De gemeente is dan ook heel blij met alle vrijwilligers die deze prachtige voorziening in stand houden.

Prachtige locatie

Dat de pont zo populair is komt niet alleen door het prachtige weer van deze zomer of doordat de pont onderdeel is van de pontjesroute, een fietsroute met daarin 9 pontverbindingen. De locatie vanwaar de pont vanuit Suwâld vaart, is een prachtige plek met een kiosk waar het goed vertoeven is. Men kan er terecht voor koffie, thee en ijs.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam