Home Regio Leiden 16 nieuwe NatuurWijzers in Leiden

16 nieuwe NatuurWijzers in Leiden

LeidenDe training van een nieuw team van NatuurWijzers voor Leiden, is afgerond met de uitreiking van een certificaat. Dankzij een genereuze donatie van Stichting Haagvalken, zijn er nu 16 nieuwe gecertificeerde NatuurWijzers in Leiden. 

NatuurWijzers trekken met schoolklassen een hele dag de natuur in, soms dichtbij school, soms wat verder weg. Daar mogen de kinderen al hun zintuigen gebruiken om de natuur zelf te ontdekken en beleven. De inhoud van deze dagen bepalen de NatuurWijzer en de leerkracht samen. De onderwerpen variëren enorm; van bomen, spinnen of paddenstoelen tot voorjaar, kringlopen of afval.

Schoolklassen uit Leiden kunnen zich nu aanmelden voor schooljaar 2019/2020 en met korting kennismaken met ons programma. In Leiden wordt NatuurWijs gecoördineerd door Stichting Naar buiten! Aanmelden kan via de website van Natuurwijs of stuur een email naar jloman@natuurwijs.nl.


De NatuurWijzers zijn er klaar voor!

Naar buiten! regio Leiden organiseert activiteiten in de natuur, zowel binnen als buiten schooltijd. Het doel is daarbij om kinderen tussen 4 – 12 jaar te verleiden meer buiten te spelen. Ontdekken, onderzoeken, samenwerken, maken en bewegen staan hierbij centraal. Meer info:www.naarbuiten-regioleiden.nl

Buitenspeelkaart

Er is samen met JOGG Leiden een buitenspeelkaart ontwikkeld. Je vindt hier alle buitenspeelplaatsen in Leiden. Je kunt naar parken, boerderijen of heuse natuurspeelplaatsen of als je liever gaat skaten, kun je zoeken naar plekken waar je dat kunt doen. Echt voor iedereen is er wel iets te vinden op de buitenspeelkaart.
Je kunt deze kaart gratis downloaden op de website. Ook kun je op plekken op de kaart klikken, waardoor je meer informatie krijgt over de locaties. De kaart wordt nog steeds uitgebreid met leuke tips en heel veel extra’s.

Stempelkaart

Er worden op enkele locaties waar je leuke dingen kunt doen, ook speciale activiteiten georganiseerd waarbij je meer over de natuur kunt leren. Er staat een kalender op de site, waarmee je op avontuur kunt gaan. Voor elke locatie die je bezoekt, krijg je een stempel. Als je zes stempels hebt, kun je de kaart inleveren voor een leuk cadeautje.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws

Voorkeur zonneakkers rond landingsbanen Schiphol

Haarlemmermeer - De gemeente Haarlemmermeer wil zoveel mogelijk inzetten op zonnepanelen op daken, maar wil ook een gebied aanwijzen dat de...

Geld gevonden voor damwanden jachthaven Winschoten

Winschoten - De houten damwanden van de jachthaven in Winschoten zijn nodig aan vervanging toe. De huidige wanden zijn aangebracht...

Eerste inwoner van Krimpen overleden aan coronavirus

Krimpen aan den IJssel - Zojuist is bekend geworden dat dit weekend de eerste inwoner van Krimpen aan den IJssel is...

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...