Beleef kunst in het Plesmanviaduct

Plesmanviaduct
Belevingsroute Plesmanlaan
Leiden – Wie door het viaduct aan het eind van de Plesmanlaan (richting de Schipholweg) fietst, kan 240 meter kunst beleven. Dit fietspad is onderdeel van 1 van de 7 belevingsroutes door de Leidse Ommelanden.

Plesmanviaduct

 De belevingsroute met de naam ‘Duin en Zeeroute’ verbindt Leiden met Katwijk. De route loopt over het nieuw aangelegde fietspad langs de Plesmanlaan en gaat in de toekomst door de nieuwe fietstunnel bij de A44 richting Katwijk. In het Plesmanviaduct zijn verrassende elementen uit het Bio Science park te zien, maar ook de kwallen aan de kust van Katwijk. Wie meer wil weten over de afbeeldingen of organisaties achter het kunstwerk kan één van de QR codes in het kunstwerk scannen.

Kunstwerk

Het kunstwerk, dat van tijdelijke aard is, is gemaakt door ARTvertisements en tot stand gekomen in samenwerking met verschillende fotografen, zoals Hielco Kuipers, Michel Wettstein en Carla Matthee, maar ook met instanties en organisaties, waaronder het Bio Science Park Leiden, Corpus, Naturalis, de gemeente Katwijk en Stichting Kust en Zee.
Plesmanviaduct
Belevingsroute Plesmanlaan

Belevingsroute

Samen met omliggende gemeenten werkt Leiden aan 7 recreatieve fietsroutes door de Leidse Ommelanden. Elke fietsroute vertelt een ander verhaal, gebaseerd op de aanwezige historie, cultuur en biodiversiteit. Deze belevingsroutes lopen over het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Van het Singelpark naar de Katwijkse duinen, via de Oostvlietpolder naar het boerenlandschap van Zoeterwoude of door de natuur bij de Kagerplassen.

Fietsen

Leiden wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam