Bestuurders Hillegom brengen bezoek aan BOEi-project Kwekerij Veelzorg

kwekerij, erfgoed

Hillegom, – Het college van Burgemeester & Wethouders van de Zuid-Hollandse Gemeente Hillegom brengt morgen (dinsdag 18 juni) een bezoek aan Kwekerij Veelzorg, een kleinschalig woonerf rond de historische bloembollenkwekerij Veelzorg uit 1822, ter ere van de naderende oplevering van 11 woningen in en rond de oude bollenschuur.

De restauratie en herbestemming van de historische locatie aan de stationsweg 131 nadert zijn voltooiing. Naast de 11 woningen in en rond de agrarische monumenten is het oude kantoor en de holkamer van Kwekerij Veelzorg gerestaureerd en door BOEi verhuurd aan de Stichting Vrienden van Oud Hillegom. De stichting zal tot de officiële opening van het complex in september druk bezig zijn met de inrichting van de twee historische gebouwen.

Kwekerij Veelzorg is één van de gaafst bewaard gebleven bloembollenbedrijven in de regio en dus een waardevol stuk agrarisch erfgoed. Van de vijftien bollenbedrijven die ooit aan de Stationsweg in Hillegom stonden zijn er tegenwoordig nog maar twee over.  Mede dankzij de inzet van de familie Veldhuyzen van Zanten, die er generaties lang tulpen, hyacinten en narcissen kweekte, is het complex nu behouden gebleven.

Het College van Burgemeester en Wethouder brengt op dinsdag 18 juni de ontwikkeling bezoeken en worden zij geïnformeerd door medewerkers van BOEi en aannemers Hillen & Roosen (bouwkundig) en Oskam (infra).

Over BOEi

BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zie ook www.boei.nl voor onze missie, projecten en aandeelhouders.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam