Bouw nieuw station Boskoop Snijdelwijk van start

© gemeente Boskoop

Boskoop – Half april gaat de bouw van station Boskoop Snijdelwijk van start. Met het nieuwe station worden de Boskoopse woonwijken Snijdelwijk en Waterrijk, MFC De Plataan en de omgeving Zwarte Pad optimaal per trein bereikbaar.

Reizigers kunnen al vanaf half december 2017 gebruik maken van het nieuwe station, waar in beide richtingen vier treinen per uur zullen stoppen.

‘In opdracht van de provincie is ProRail in januari gestart met de bouw van station Waddinxveen Triangel, nu komt daar Boskoop Snijdelwijk bij’, aldus gedeputeerde Floor Vermeulen. ‘Zo werken we stapsgewijs aan de verbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.’

Ook wethouder Tseard Hoekstra is blij dat de bouw van het station begonnen is. ‘De bewoners van de Snijdelwijk hoeven straks niet meer met de fiets – of zelfs met de auto – naar de treinstations in de omgeving om per openbaar vervoer te reizen. Er komt een mooi stationsplein met voorzieningen voor de reizigers, zoals fietsenstallingen, extra parkeerplaatsen en een Kiss & Ride.’

‘We bouwen in hoog tempo en met zo min mogelijk overlast een mooi station, treinreizigers kunnen er al aan het einde van het jaar gebruik van maken’, voegt regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail daaraan toe.

© provincie Zuid-Holland

Werkzaamheden
De aannemer begint half april met het inrichten van het bouwterrein en de sloop- en funderingswerkzaamheden voor het perron. In de zomer bouwt ProRail onder andere het perron van station Boskoop Snijdelwijk en past de spoorbaan aan om het mogelijk te maken dat de treinen in het najaar vaker gaan rijden. In deze periode wordt ook de spoorwegovergang aan de Snijdelwijklaan veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. Tegelijk wordt in de tunnel onder het spoor tussen de Boezemlaan en het Zwarte pad een nieuwe pompinstallatie aangelegd om de problemen met wateroverlast in de tunnel op te lossen. Van augustus tot december worden het perron en het voorplein ingericht met alle reizigersfaciliteiten. De directe omgeving wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Verbeteren openbaar vervoer
Het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Dat gebeurt onder andere door de bouw van twee nieuwe stations en aanpassingen aan de omgeving van de bestaande stations. Daarnaast wordt het spoor gereed gemaakt om de treinen vaker te laten rijden, waardoor reizigers op dit traject in het najaar van 2017 elk kwartier op de trein kunnen stappen.

Meer informatie over de bouw van het station is te vinden op: www.prorail.nl/boskoop-snijdelwijk

Bron: provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam