Bouw nieuwbouwproject Nieuweroord in Leiden gestart

Leiden – Op woensdag 10 oktober is de bouw van het nieuwbouwproject Wonen in Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg in Leiden officieel van start gegaan. De heer Visser en mevrouw Bosman, kleinkinderen van de oud-eigenaar van het landgoed Nieuweroord, hebben samen met o.a. wethouder Spijker en enkele toekomstige bewoners de eerste paal geslagen.

Landhuis Nieuweroord gesloopt in 1958

In 1917 liet de rijke industrieel Aleidus Gerardus Bosman het oorspronkelijke landhuis  bouwen. Het landhuis is vernoemd naar het geboortedorp van zijn vrouw in Drenthe. Het achtergelegen ‘bos’ zal later worden vernoemd naar de eigenaar: ‘Bos van Bosman’. Het landhuis werd in 1958 afgebroken en hiervoor in de plaats kwam de zusterflat.

Impressie nieuwe landhuis Nieuweroord

Herrijzen van landhuis

Nu – ruim een eeuw later – zal het landhuis herrijzen. Nieuweroord BV – een samenwerking van ABC Planontwikkeling en Nedreim – ontwikkelden hier een bijzonder en uniek project. Aan het landhuis zullen twee vleugels worden gebouwd met daarin 87 zeer exclusieve appartementen met misschien wel het mooiste uitzicht van Leiden, het Bos van Bosman.

Meeste appartementen al verkocht

“Inmiddels is bijna 85% van de appartementen verkocht”, aldus Patrick van Harderwijk namens Nieuweroord BV. “Wij zijn erg tevreden over het verloop van de verkoop, maar het is dan ook een uniek project op een unieke locatie. De toekomstige bewoners hebben een prachtig uitzicht over het Bos van Bosman. Samen met de gemeente en de betrokken werkgroepen hebben we kritisch gekeken naar het ontwerp en of het binnen de omgeving past. Ons inziens is dat goed geslaagd.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam