Dit weekend helemaal geen treinen van en naar Leiden centraal

Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Leiden – Sinds 24 maart is ProRail bezig met een enorme spoorvernieuwing rondom Leiden Centraal. Veel treinen blijven rijden. Alleen dit weekend (zaterdag 6 en zondag 7 april) rijden er bussen in plaats van treinen. De reden is dat we in één weekend het treinbeveiligingssysteem volledig gaan aanpassen. Dit is een ontzettend moeilijke en grote klus, die we zo snel mogelijk moeten uitvoeren.

We kunnen niet meer terug

We wijzigen in het treinbeveiligingssysteem de bedrading, computers, relais, printplaten en alles erop en eraan. Zodra dat is gebeurd, gaan we testen. Dat is een spannend moment, want we kunnen niet meer terug naar het oude systeem. We gaan er vanuit dat het goed gaat, maar er bestaat altijd een kans op problemen. In dat geval is er maandagochtend grote hinder voor treinreizigers.

Megaklus

ProRail werkt voortdurend aan het vernieuwen en verbeteren van het spoor. Zo ook rondom Leiden Centraal. In twee jaar tijd halen we 28 wissels weg, vervangen we 55 wissels en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding. Zo houden we het spoor veilig en betrouwbaar. Tegelijkertijd passen we de hoogte van de perrons aan, zodat ze op hetzelfde niveau komen als de vloer van nieuwe treinen. Instappen wordt hierdoor een stuk makkelijker, ook voor mensen met een beperking.

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf tien dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam